Fotolog: PraagZoals jullie wel al gelezen hebben, ben ik op citytrip gegaan naar Praag. Wat een mooie stad! Vorig jaar ging ik naar Boedapest en ik vond dat Praag er een beetje op lijkt. Zal vooral met dat water en die bruggen te maken hebben denk ik zo ;-). Ik heb het in een vorige ->post<- al gehad over de leukste restaurantjes en bars in Praag. Heel erg handig mocht je ook op citytrip naar daar gaan! Ook hadden jullie nog een fotolog tegoed van mij... Veel kijkplezier!Praag barst van dit soort huizen. Wat zijn ze mooi, niet? Deze foto nam ik trouwens dicht bij de Karelsbrug.
Praag by night. Deze foto werd genomen op het Oude Stadsplein. Oh ja, spot je de maan?
De plaatselijke Louis Vuitton. Ook Praag heeft net als Brussel en andere grote steden een eigen winkelstraat met enkel het beste van het beste. Porsches en Ferrari's inclusief natuurlijk.
Het bekende 'dansende huis'. Speciaal, niet?
In het shoppingcentrum Palladium, dat trouwens vlakbij mijn hotel lag, zat ook een Lush. Natuurlijk ging ik even kijken en wiehoew... Ik vond er nog een 'dashing santa' aan halve prijs! Ook hadden ze er nog superveel 'unicorn horns' zoals je op de foto kan zien. Ik vond zelfs dat ze er mooier uitzagen dan hier in België. Veel leukere qua kleur en zelfs ietwat groter. Hééé Lush, wat heeft dat te betekenen???? ;-)


De Karelsbrug en de Praagse burcht by night. Overdag zijn we die gaan bezoeken, wat groot zeg! 's Avonds is het uitzicht met al die lichtjes natuurlijk het mooist.
Snoepfreaks, opgelet! We kwamen onderweg een heel erg leuk winkeltje tegen, een echt peperkoeken huisje (vol met peperkoek duh). Ze verkochten er ook deze leuke chocolaatjes. Het molletje op de foto is trouwens een bekend tekenfilmfiguurtje.
Wisten jullie trouwens dat Praag ook een eilandje heeft? Het Kampa-eiland is heel mooi en romantisch. Bovenstaande foto werd er genomen. 
Onderweg kwam ik dit schattige beeldje tegen. Het sneeuwde een beetje op dat moment.


De John Lennon-muur was natuurlijk ook een must visit. 


Mooie panorama's à volonté in Praag!
Mooie kerken en kathedralen bezoeken hoort er natuurlijk ook bij op reis. 

Op het Kampa-eiland kwam ik deze brug vol hangslotjes tegen. Een beetje zoals in Parijs dus. ;-)
Een must see is het astronomische uurwerk van Praag. Elk uur staan er tientallen toeristen te staren naar dit uurwerk. Waarom? Wel, elk uur gaan de blauwe poortjes bovenaan open (net onder de gouden haan) en passeren de 12 apostelen. Wanneer ze allemaal voorbijgekomen zijn, kraait de haan. Grappig om te horen ;-). 
Must do: een foto nemen op de Karelsbrug!


Wat zei ik ook alweer over Praag en panorama's? :-) Op deze foto heb je een goed zicht op de Praagse burcht met de Sint-Vituskathedraal.

Check die twee torens, dat is de Týnkerk op het Oude Stadsplein. We wouden deze graag bezoeken, maar ze was gesloten.
Mijn fotolog sluit ik af met deze foto van een... eskimo op de Karelsbrug!


xoxo
Pauline

Share:

30 reacties

 1. Wat een prachtige foto's! Ik wil graag ook een keertje naar Praag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh hele leuke foto's! Nu ik het zo zie, komt het allemaal terug :D zou ook graag eens terug willen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke stad zeg! Ik heb er altijd nog eens heen willen gaan maar jij hebt me nu overtuigd om toch de stap te zetten :)

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige stad, hier wil ik zeker ook nog eens heen! Ik ga over dik 2 weken wel al naar Budapest, ben benieuwd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om dit te zien.
  Ik vond Praag echt prachtig... Instant heimwee nu ik deze foto's zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto`s, Praag wil ik ook ooit nog eens gaan bezoeken!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, zag er super leuk uit!!
  Staat ook nog op mijn to-travel lijstje! ;-)
  Liefs, Carmen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt heel leuk! ^^
   Zeker eens naar Praag gaan, het is de moeite!

   Verwijderen
 8. Ah geweldige foto's, wat is Praag toch mooi! Hele leuke outfit ook :)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's zeg, je hebt je prima vermaakt zie ik :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben er vorig jaar ook geweest in de lesvrije week en ik herken bijna alles, super leuk :) Had het jaar ervoor in de zomer ook Budapest gedaan en vond dat toch nog net iets leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, superleuk dat je veel herkent! Ik kan niet kiezen tussen de twee haha :D.

   Verwijderen
 11. Leuke plog! Praag lijkt me een mooie stad, wil er ook wel eens gaan. Mooie jas heb je trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Kim! ^^
   Ik ben verliefd op die jas haha, wel jammer dat half vrouwelijk België hem ook heeft :p.

   Verwijderen
 12. Lijkt me een mooie stad, veel mooier als ik dacht. En wat een mooie jas en zo'n warme kap dat is ook altijd handig hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, leuk dat je de stad toffer dan verwacht vindt! Die kap kwam daar goed van pas! Kkkkoud...

   Verwijderen