Brunch. Op zaterdag. Met cuberdons (ook wel neuzekes genoemd). Mijn ogen sprongen van het ene leuke feitje naar het andere toen ik de uitnodiging voor de enige echte cuberdonbrunch binnenkreeg. Ik mag mijn maagje met de bekende donkerrode kegelvormige snoepjes van cuberdonproducent Geldhof gaan vullen. Hoef je me geen twee keer te vragen!

Plaats van afspraak was Alix, Table & Jardin d'Amis in Gent. Ik had hier al heel veel over gelezen en gehoord, dus ik stond te popelen om dit Gentse pareltje te ontdekken. De brunch vond plaats in een kleine serre achteraan in de tuin. Wist je dat je in diezelfde tuin in de zomer kan komen picknicken? Ga ik onthouden voor volgende zomer. Nog maar 240 nachtjes slapen!

In de serre stonden twee lange tafels die wel erg mooi aangekleed waren. Een beetje à la Pinterest. Do I need to say more?
Wat is Geldhof nu eigenlijk? Wel, dat is een Eekloos familiebedrijfje dat rarara... cuberdons produceert. Tijdens de brunch mocht ik zowel hun alomgekende donkerrode (bijna paarse) cuberdon proeven als enkele nieuwigheden. Ik som ze even voor je op:

•Agar Cuberdon
Agar is een bindmiddel afkomstig uit rood zeewier. Het bevat weinig calorieën (hoera!) en is erg voedzaam. Hashtag healthy is hier dus wel op zijn plaats, niet? Deze cuberdon heeft trouwens een speciale structuur die ik wel kan smaken. 

•Chocolade Cuberdon
Je hoort het goed, een cuberdon met een jasje van Belgische melk- of fondantchocolade. Iets voor de echte zoetebekjes! Met deze cuberdon wil Geldhof trouwens internationaal doorbreken. Ze zullen verkocht worden in een luxe verpakking en je zal ze zelfs in de luchthaven kunnen spotten. Ik ben geen chocoladefreak (yeah, you can call me weirdo), maar vond ze wel iets hebben.

Aardbei Cuberdon
Een roze cuberdon = instant happiness! Van mij mocht deze zelfs nog iets meer naar aardbeien smaken.

•Bosbessen Cuberdon
Deze cuberdon werd speciaal gecreëerd om aan de supporters van de Gentse Buffalo's uit te delen wanneer deze landskampioen werden. Normaal ben ik niet zo'n bosbessenfan, maar verwerkt in een cuberdon vind ik ze wel lekker!

Mini Clouds
Ken je sneeuwballen? Dat is nog zo'n streekproduct dat bestaat uit een luchtige vanillevulling met een laagje Belgische chocolade en poedersuiker eroverheen. Wel, de Mini Clouds zijn eigenlijk de kleinere versie van deze sneeuwballen. Het zou zelfs goed kunnen dat jij ze straks tegenkomt bij je kopje koffie bij dat cafeetje om de hoek.

Allez, Pauline... Welke vond je nu het lekkerst
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen drie soorten. Een pakketje met van die gewone cuberdons, die met agar en die met aardbeismaak mag je altijd aan mijn deur komen droppen *wink*.
Nogmaals van harte bedankt voor de uitnodiging en het vele lekkers! Ik geniet nog steeds na...

Hou jij van cuberdons?

xoxo
Pauline