Ik start dit artikeltje met één van mijn favoriete quotes, namelijk: people who love to eat, are always the best people. Hier ben ik het vollééédig mee eens. Hou je niet van lekker eten? Sorry, maar dan gaan wij niet zo goed overeenkomen vrees ik. Dus, ben jij net als ik ook zo'n food addict? Lees dan zeker verder en kom te weten waar jij deze zomer kan gaan proeven van allerlei lekkers.


//ANTWERPEN


We worden de laatste tijd rond de oren geslagen met hotdogs. Zo opende Würst nog maar pas een filiaal in Gent en vind je in Antwerpen nu een tijdelijke hotdogbar. Ben je een fan van worstjes ;-)? Dan is Butcher Bar in de Vrijheidsstraat 63 (Marnixplaats) zeker iets voor jou. Hier kan je niet alleen charcuterie (van De Laet & Van Haver) voor op je boterhammetjes komen halen, maar dus ook hotdogs van het Amsterdamse en kwalitatief hoogstaande Brandt & Levie komen verorberen. 

Op bovenstaande foto's kan je zien dat ik alvast de "amores perros" hotdog met jalapeño pepers, tortillachips, limoen etc. proefde én goedkeurde. Je kan hier nog tot en met 22 september terecht voor je dosis meat. Na de sluiting van de Butcher Bar kan je bij de mobiele beenhouwerij en foodtruck van Brandt & Levie terecht op allerlei Belgische events. P.S.(Kijk zeker eens naar het plafond in de Butcher Bar, er hangt daar iets ongebruikelijks in de lucht :D...)

//GENT


Ga je deze zomer niet op vakantie naar Italië? Dan ken ik een plekje waar jij bij zonnig weer op z'n Italiaans kan gaan aperitieven (inclusief de lekkerste Italiaanse hapjes), zonder dat duur vliegticket te moeten kopen. Dat hemelse plekje heet Caffè Torino, is de allereerste Belgische vermuteria (ofte vermoutbar) en ligt ... hoe kan het ook anders ... in hartje Arteveldestad. Dat Gentenaars graag een glaasje drinken en een feestje bouwen (hallo Gentse Feesten) weet iedereen toch? ;-) 


Hier kan je tot en met 24 juli op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur genieten van Vermouth di Torino (zie bovenstaande foto - rood: de Riserva Speciale Rubino en wit: de Riserva Speciale Ambrato) en hiervan afgeleide cocktails. Proef ook zeker eens van al dat lekkers dat in de toonbank naar je ligt te loeren, want het is hemels lekker! Place to be: Caffè Torino aan de Sint-Jacobsnieuwstraat 123 (hoek Oude Beestenmarkt).Plan jij een bezoekje aan een van deze twee adresjes?

xoxo
Pauline