An afternoon stroll in Brussels
Wie me volgt op Instagram had het al door, dit weekend was ik in onze hoofdstad Brussel te vinden. Het weer viel best goed mee, dus een wandeling door de stad was een echte must. Durf zeker eens af te wijken van de alomgekende Nieuwstraat. Er valt zoveel te ontdekken in deze stad. Kijk goed rond, want overal is wel iets te zien. Ik had mijn beste vriend de iPhone mee om jullie van enkele mooie fotootjes te voorzien. Veel kijkplezier!


Van links naar rechts:

#Wat je zeker moet bezoeken als je naar Brussel gaat, is de Koninginnegalerij. De winkeltjes daar zien er heel erg chique uit en hebben een supermooie etalage. Chocolate lovers opgelet: er zijn heel erg veel chocoladewinkeltjes te vinden zoals Neuhaus, Pierre Marcolini en Mary. Over Mary vertel ik trouwens later in deze post nog iets.

#Time for a break! Wat is de frozen yoghurt van Chillbox lekker! Je hebt er de keuze uit verschillende soorten healthy en minder gezonde toppings. Hoe leuk is de froyo verpakt trouwens? Ik koos voor een frozen yoghurt naturel én aardbei (in één potje) met sprinkles on top. Yummy!

#Nog zo'n must-visit in Brussel: de Sint-Goedelekathedraal. Wat een mooi bouwwerk zeg! Wist je trouwens dat onze koning en koningin er getrouwd zijn?

#Brussel bezit natuurlijk ook een Lush en die wou ik maar al te graag eens van dichtbij zien, hihi. Vooral omdat de Paascollectie net binnen was. Hoe leuk zijn de Hoppity Poppity bath bombs? Ik kocht niks, trouwens. Gek, hé ;-). Ik heb me volledig laten gaan bij Lush tijdens de kerstperiode waardoor ik het nu wat rustiger aan doe qua Lush-productjes.

Op de Zavel, tussen de andere chocolatiers en restaurantjes, vind je de grote Ladurée winkel. Wow, wat.is.die.mooi ingericht! Ik wil er wonen, nu! Klik vooral eens op de foto om hem te vergroten. Ze verkopen er zelfs Ladurée thee én champagne, ai die zal wel lekker duur zijn ;-). Of hey, wat dacht je van een megakoffer bomvol macarons? Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Ik ging er binnen omdat ik van het Ladurée-ijs wou proeven, maar jammer genoeg is dat pas verkrijgbaar vanaf midden maart. Dat was eventjes balen.

#Oh nee, het regent. Maar oef, het duurde niet lang voordat de zon er terug was! Leve de maartse buien (of toch niet)...

#Time for pizza! Mamma Roma heeft zo'n lekkere pizza's, oh my. Er zijn verschillende vestigingen te vinden in Brussel. Ze serveren er pizza in vierkante vorm, niet de typische 'slice' dus. De toppings variëren van pikante pepers tot truffels tot artisjok tot pompoencrème tot zalm en zo kan ik nog wel even doorgaan, haha. Ik genoot er van een heerlijk lunchmenu waarbij je twee grote stukken pizza krijgt en een drankje voor een luttele €8.90. 

#Tijd voor een 'from where I stand'-fotootje. 

#Ik wou al lang eens de macarons van Pierre Marcolini uitproberen en dit was het moment. Op de Zavel vind je zelfs twee vestigingen! Ik kan jullie alvast de macaron met passievruchtsmaak aanraden, zo(t)lekker! Ladurée of Pierre Marcolini? Oh nee, laat me niet kiezen tussen deze twee toppers. Onmogelijk, echt waar!

#Dit kiekje nam ik dicht bij het mim, het muziekinstrumentenmuseum aan de Hofberg. Check de lucht, hoe mooi! In de verte ziet het er wel redelijk grijs uit, ai!

#In de tuin van de Kunstberg zien de boompjes er zo uit. Ik hou trouwens van die tuin. 

#Eerder in dit artikel had ik het al over chocolaterie Mary, wel dit doosje gevuld met kattentongen heb ik daar gekocht. Schattigheidsfactor: 1000000! Je begrijpt wel dat ik dit niet kon laten liggen, hé? Ik had trouwens nog nooit kattentongen geproefd, dus nog een reden om het zeker mee te nemen naar huis. Op elk kattentongetje staat er trouwens een klein kattenkopje. Hoe lief! Dit winkeltje lag trouwens vol mooie doosjes. Ik kom er zeker nog terug. Laat die doosjes maar komen!

#My favourite place, de Kunstberg. Wat een prachtig zicht over Brussel heb je daar! Ik kan er zo van genieten om te staren in de verte en honderden foto's te nemen van het uitzicht. 's Nachts is deze plaats trouwens ook mooi verlicht. Een must see!


Ben jij al op ontdekkingstocht gegaan in Brussel of ga je nooit verder dan de Nieuwstraat? 

xoxo
Pauline

Share:

18 reacties

 1. Wauw, wat is Brussel toch een prachtige stad. Nu wil ik er ook weer heel graag een keertje heen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik krijg heimwee! Ik woonde tot een jaar geleden in Bxl en mis het soms toch echt wel! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super, hier keek ik naar uit! Ik zag je prachtige foto's al op Instagram verschijnen en nu heb ik ook zoveel zin om eens naar Brussel te gaan! Ik woon er op maar 15-20 minuutjes vandaan en toch heb ik Brussel eigenlijk nog nooit echt goed bezocht! Oke, soms eens een bezoekje met school of een stadsspel met de Chiro, maar echt zelf gaan rondwandelen in Brussel heb ik nog nooit gedaan. Ik kom meestal niet verder dan de Nieuwstraat, haha! Ik heb al tegen m'n vriend gezegd dat we binnenkort eens een dagje moeten gaan als het mooi weer is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, dankjewel voor je lieve reactie Kim! Goed dat je binnenkort ook eens gaat gaan!

   Verwijderen
 4. Leuk om te zien, ik wil nog heel graag een keer naar Brussel! Lijkt me een leuke stad. Zijn die kattentongen gewoon van chocolade of zit er nog iets speciaals in?
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award, voor meer informatie kun je op mijn blog kijken http://amandaah.nl/2015/03/06/liebster-award/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owwwh, dankjewel voor je nominatie! Ik ga er volgende week een artikeltje aan wijden!
   Die kattentongen zijn trouwens gewoon van chocolade, maar wél heeeerlijke chocolade, mmm!

   Verwijderen
 5. Superleuk! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar zou er zo graag een keertje heen gaan!

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens gaan hoor, er is echt veel te zien en te beleven!

   Verwijderen
 6. Die frozen yoghurt ziet er super lekker uit! Het ziet er leuk uit allemaal. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben zelf ook al enkele keren geweest, maar ik moet toegeven dat we telkens enkel de toeristische straten doen, terwijl ik hierbij jou zie dat er eigenlijk nog veel meer te ontdekken valt. Volgende keer toch maar eens een andere route volgen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens doen, er is echt veel te zien in onze hoofdstad! ^^

   Verwijderen
 8. Ik ben er zelfs nog nooit geweest maar dat gaat zeker veranderen als mijn jongens iets ouder zijn

  BeantwoordenVerwijderen