Een week geleden ben ik een weekendje naar Rotterdam geweest. Ik ga er geen geheim van maken, maar: I love Holland! Ik weet niet wat het is, maar er hangt daar iets speciaals in de lucht denk ik! ;) 

Het was mijn eerste keer in Rotterdam en écht waar, wat een topstad! Ze zien me er zeker en vast nog terug! In deze blogpost toon ik je mijn persoonlijke hotspots in deze stad. 


#EAT

Blijkbaar is een 'kapsalon' een typisch Rotterdams gerecht. Ik heb dit nog nooit gegeten, dus een  reden te meer om het eens te proeven! Wij zijn deze local dish gaan proeven bij Jaffa in de Witte de Withstraat. Wat een zalige straat is dat trouwens! Je vindt er leuke restaurantjes, zalige cafeetjes, hippe winkeltjes, koffiebarretjes, een hostel etc.! Wat een geluk dat deze straat superdicht bij het hotel lag!


Wat is een kapsalon nu eigenlijk? Wel, het is een gerecht bestaande uit frietjes, bedekt met shoarma (of kebab, falafel,...), gesmolten kaas met bovenop salade. Dit alles wordt geserveerd met knoflooksaus en sambal

Na het vele gewandel en gewinkel kan een goeie vettige hamburger echt 'ns smaken! Deze heb ik gegeten bij 'Burgertrut'. Het concept: vega- en biologische burgers in een speciaal interieur. Zo staan er allemaal verschillende stoelen, krijg je een verschillend bestek enzovoort. De hamburger was superlekker! Ik dronk er een homemade lemonade bij en die was ook helemaal nomnomnomzzz.
De kroketmuur. Waarom hebben wij dat niet in België? Ik ga dat eens introduceren denk ik in ons Belgenland. Ik zou alvast diehard voorstander zijn én klant ;) .Ik moest dus een kroket uit de muur halen. Het bleef niet bij die ene by the way! Mjammieee! 

De nieuwe Markthal is ook een must-do als je een hongertje hebt. Wat een knap staaltje architectuur is me dat zeg! Je kan er aan allerlei verschillende standen eten. Wat dacht je van een tapatje of een stukje vis of nog beter: een verse smoothie of froyo? Er zijn ook enkele winkels gevestigd (zoals Etos en AH). Check zeker eens het plafond! 


#DRINK
Niet ver van de Witte de Withstraat vind je cocktailbar "Blender". Mjammie, superveel keuze en mouthwatering cocktails!


LaBru was het ideale plaatsje om wat uit te rusten voordat we de trein terug naar huis namen. Een beetje hetzelfde concept als 'Burgertrut' (ook allemaal verschillende meubels) maar dan in barvorm en met een beetje meer decoratie. Ideaal chillplekje op vrijdagavond of na een drukke werkdag. 


#SHOPPING
Rotterdam is een echt shoppingwalhalla! Al die leuke winkelstraten! Ik had ook het geluk dat de grootste H&M  van Europa (ja je leest dit goed!!) net open was gegaan! WOW!

#SIGHTSEEING
Bewonder hier nog enkele verplichte toeristenfoto's! ;)

Ben jij al in Rotterdam geweest? 

*xoxo*