Ik ben net terug van vijf superfijne dagen in Praag (en wil al terug). Wow, wat een mooie stad is het toch! En wat heb ik er lekker gegeten! Praag zit echt vol van de leuke restaurantjes en bars! Keuze genoeg zeg maar. Mochten jullie ook van plan zijn om Praag te bezoeken, dan raad ik jullie de volgende bars en restaurantjes aan. Ik waarschuw jullie wel al voor extreme hongerigheid na het lezen van dit artikel ;-).#Sisters
Heb je zin in een lichte en healthy lunch? Dan is Sisters iets voor jou.  Ze serveren er veel te mooie toasts met allerlei soorten beleg. Ik moest me inhouden of ik kwijlde op de toonbank. ;-) Op onderstaande foto kan je zien wat wij er aten (en het was d to the elicious, echt waar). Let wel op, er zijn weinig zitplaatsen! Wij hadden geluk dat er net wat plaats vrij was. Je kan natuurlijk ook gewoon je toastjes meenemen naar buiten. Dit hippe adresje bevindt zich in 
Dlouhá 39.

Toast met oa. scampi, ei en mayonaise.
Toast met oa. zalm en radijsjes.

#Bar And Books
Om de avond af te sluiten, is deze NYC-like cocktailbar een must. Mocht je zin hebben in een sigaar, dan kan je die hier ook op je gemak oproken. Oh ja hoor, in Tjechië mag je nog roken op café! Je moet trouwens eerst aanbellen om binnen te geraken, dan wordt je jas aangenomen door een stijlvol geklede ober die je naar je plaats begeleidt en je stoel onder je bips schuift. Fancy paaaaants! Dit hippe gedoe vind je in de Mánesova 64. Ik dronk er een heerlijke cocktail op basis van champagne met frambozenpuree in. Jawadde, lekker lekker lekker!


#Klub Architektů

Natuurlijk mag je Praag niet verlaten zonder een echt Tjechisch maal te hebben verorberd. Klub Architektů  is een leuk adresje. Je eet er namelijk in een kelder! 
Het eten is er verfijnd en lekker. Ik at er goulash, wat me deed denken aan stoverij. 
Mmm... Je vindt dit adresje in de Betlémské náměstí 169/5A.


 #T.G.I. Friday's
Heb je een hongertje gekregen na het shoppen in dé winkelstraat van Praag (Na příkopě), dan is dit Amerikaanse restaurant jouw place to be! Ze serveren er heerlijke cocktails en ander lekkers. Onderstaande foto doet me alweer watertanden: ribbetjes (gebakken in een saus van Jack Daniel's) en scampi's op één bord? GIMME!#Tretter's
Nog een NYC-like cocktailbar, maar dan minder snobby. Ook hier shaken ze de lekkerste cocktails voor je. Er hangen onder andere leuke foto's van New York. Deze bar is ook redelijk populair, snel zijn is een must! Te vinden in de V Kolkovně 3.

#Hanabi Sushi House
Dit superpopulaire sushirestaurantje is zodanig populair dat je best gaat reserveren.
Ik heb in mijn leven nog nooit zo'n lekkere sushi gegeten (en ja, ik heb best al wat restaurantjes getest in mijn leven haha)!!! Ik zou hier duizenden uitroeptekens willen plaatsen zelfs haha. ;-) In België is de sushi maar povertjes hoor, nu ik deze gegeten heb.
Dit superadresje zat op een paar honderd meter van ons hotel, nl. in de Petrská 1177/11.
Ik heb even overwogen om te verhuizen naar Praag!


#Ambiente (Restaurante Brasiliero)
Afsluiten doe ik met een topper van jewelste. Misschien kennen jullie het Pampas-restaurant in België? Dit is te vinden in Brussel, Gent en Antwerpen. Wel, dit restaurant lijkt er goed op, maar is echt duizenden keren beter! :o Pampas, je kan er nog wat van leren hoor! 

Het concept van Ambiente: Braziliaans vlees en koud buffet à volonté. Bij het koud buffet kon je onder andere naar hartenlust sushi, slaatjes, oesters (!!!) en sausjes op je bord scheppen. Ondertussen kwamen obers langs met grote spiezen waar grote stukken vlees op zaten. Daar sneden ze telkens een stukje af en dat kon je met een speciaal tangetje op je bord leggen. Oh my, ik at onder andere steak met parmesaan... Té lekker! Dit toppertje bevindt zich in de U Radnice 8/13.

#Café Imperial
Oh ja, bijna vergeten: Praag stikt trouwens van de chique cafés. Eentje hiervan is Café Imperial. Ga naar binnen, drink een cappuccino met karamel (die te mooi is om op te drinken) of homemade limonade (of iets anders) en geniet van het interieur! Splendide! Oh ja, het is gelegen in de  Na Poříčí 15.Waar zouden jullie graag gaan eten of iets gaan drinken?

xoxo
Pauline