Geef toe, een hamburger kan zó hard smaken op tijd en stond: voor of na het uitgaan, als troostvoedsel, of gewoon omdat je snakt naar iets vettigs. Wie kan er nee zeggen tegen zo'n lekker broodje met een sappig stukje vlees (of veggie) tussen? Tegenwoordig rijzen de burgerzaakjes als paddenstoelen uit de grond en heb je al veel meer keuze dan het plakkerige broodje met ongesmolten plakje kaas uit je favoriete frituur, Mc Do of Quick. Ook qua toppings neemt het aanbod toe... Say hello to the haute burger! Wat dacht je namelijk van Wagyu of kaas uit een of andere Franse streek (buh bye cheddar)? Hoog tijd dat ik je mijn favorietje plekjes in burgerland voorstel! 

#Manhattn's - Brussel, Henri Mausstraat 39 // Louizalaan 164


1. Wie de New York City vibe mist, is hier aan het juiste adres. De inrichting (industrieel en donker), de namen van de burgers (denk: Empire Cheeseburger en Rockefeller burger) en de muziek doen je instant terugdenken aan je tripje naar de Big Apple. 
2. Bestel je brioche bun met Irish beef burger aan de counter, neem plaats aan één van de tafeltjes en wacht op je bestelling. Wachten duurt hier zeker niet lang, voor je het weet mag je je yummy burger gaan halen. 
3. Ik bestel er steevast de Godfather deal: een burger naar keuze, frietjes met secret kruidenmengeling en een sausje naar keuze. 
4. Mocht je nog zin hebben in een dessertje, waag je dan eens aan een ice cream sandwich, Liberty milkshake of homemade cookie

#Ellis Gourmet Burger - in elke Vlaamse provincie + Frankrijk en Nederland


1. "Who the f**k is Ellis" klinkt het op de website en in de restaurants. Nu ja, wie kent Ellis nog niet? Dit burgerrestaurant vind je in elke Vlaamse provincie, Brussel en nu zelfs ook in Nederland en Frankrijk. Goed bezig om Europa te veroveren, denk ik zo.
2. Hier vind je naast de klassieke gourmet burgers (ook veggie), ietwat specialere burgers (Sexy Smoked Salmon, Meatlover en Blue Cheese Madness) en nu en dan een samenwerking met een bekende foodie.
3.Must-try: de homemade limonade!

#Paul's Boutique -Kortrijk, Gent, Antwerpen en Ieper

1. Paul's Boutique werd geboren in Kortrijk en breidde al snel uit naar Gent, Antwerpen en ook Ieper. 
2. Wanneer je naar de menukaart staart, valt het meteen op dat de 100% beefburgers hier de specialiteit zijn. Daarnaast heb je ook de keuze uit kipburgers of een shaved fishburger
3. Er heerst hier een ongedwongen sfeer. Het is een ideaal plekje voor een snelle hap onder vrienden voor het uitgaan.


To be continued...