De eerste citytrip van het jaar zit er jammer genoeg alweer op. Deze keer besloot ik -veeeery last minute (lees: ik boekte de tickets drie dagen op voorhand want ik houd wel van een beetje onverwachte toestanden en avontuur) - oud en nieuw te vieren in Barcelona, mijn favoriete Europese stad. 


Het was de allereerste keer dat ik nieuwjaar in het buitenland vierde. Natuurlijk deed ik mee met de Spaanse traditie om op oudejaarsnacht twaalf druifjes te eten. Een hele uitdaging om twaalf klokslagen lang telkens een druifje te verorberen, ik verzeker het je! Maar het is me gelukt en het zou me nu dus geluk moeten brengen. Fingers crossed!Gedurende deze citytrip verbleef ik in een hotel in de dorpachtige en rustige wijk Poble Nou. Lekker dicht bij de zee en ook niet ver van het bruisende centrum. Aan gezellige en typische Spaanse restaurantjes en bars was er in deze wijk zeker geen gebrek.

Dat het weer in Barcelona veel beter was dan in ons grijs en mistig Belgenlandje hoef ik niet meer te vertellen zeker? Vier dagen lang kon ik terrasjes doen zonder winterjas, tapas eten à volonté en genieten van de zon op mijn gezicht. Wat baalde ik toen ik terug in ons grijze landje was. 

Op reis gaan zonder op zoek te gaan naar leuke adresjes bestaat niet, dus heb ik natuurlijk enkele hotspots approved by FairyGodMotherr voor jou verzameld. Altijd handig mocht je binnenkort ook deze topstad gaan verkennen.  3, 2, 1: here we go! P.S.(Kijk ook hier eens voor nóg meer hotspots!)

#BRUNCH
1. Brunch & Cake by the sea In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met Brunch & Cake en oh boy, dat was meteen een heel erg aangename kennismaking! Dit jaar besloot ik terug te gaan, maar dan wel bij hun tweede adresje - zoals de naam al verklapt- aan de zee. Ik kon meteen plaatsnemen aan een tafeltje op het terras (yas, geen wachtrij!), maar de bediening verliep wel wat stroef. Misschien lag het aan het feit dat het pas de tweede dag van het nieuwe jaar was en de serveersters nog wat slaperig waren ;-). Fan van healthy en Instagramwaardige brunchgerechtjes en dito drankjes? Dan ben je hier 100% aan het juiste adres. 
-Passeig de Joan de Borbó 5

2. UgotMijn nieuwste verslaving op foodgebied is shakshuka. Toevallig merkte ik tijdens mijn adresjesspeurtocht dat ze dit yummy gerechtje bij Ugot serveren. Dat deze hotspot een flamingomuur heeft, had niks met mijn keuze te maken (neuu). Liefhebbers van taart en cake komen hier trouwens ook aan hun trekken.
-Carrer de Viladomat 138
#TAPAS
1. El 9 PorroNa aankomst in het hotel en mezelf wat opgefrist te hebben, was het hoog tijd om mijn knorrende maag met een bordje tapas te verwennen! Niet erg ver van het hotel vond ik al snel een terrasje in de zon. Meer moest dat niet zijn, wetende dat het in België al donker en superkoud was. ;-) Verwacht je hier aan de typische tapas (tip: de patatas bravas mét eitje) en een supervriendelijke ober. 
-Carrer del Dr. Trueta 225


2. Bar Lobo


Na een lange wandeling doorheen het centrum, kwam ik dit adresje vlakbij de Ramblas tegen. Bleek het een gekende hotspot te zijn. Het interieur sprak me meteen aan, maar toch nam ik plaats op het terras (kwestie van een beetje te genieten van de zon, hé). Hier kan je ontbijten, lunchen, dineren en of course van lekker verse tapas smullen.
-Carrer del Pintor Fortuny 3


3.El Nacional


Deze ietwat verstopte foodtempel ligt in de chiqueste winkelstraat van Barcelona. Proef hier van allerlei Spaanse traditionele gerechten, drink een cocktail (of twee), smul van tientallen verschillende tapas en rol terug naar buiten. ;-) Geen honger? Die krijg je wel als je doorheen dit paradijs rondloopt. Zeker een bezoekje waard, ook al ben je niet van plan iets te eten...
-Passeig de Gràcia 24 Bis


#DINNER
1. Can Recasens


Dit gezellige restaurantje heeft al een hele geschiedenis achter zich. Men begon op deze locatie een slagerij in 1906 en anno 2017 kan je er naast genieten van lekkere traditionele Catalaanse gerechtjes ook kaas, vlees en wijn kopen (check de ingang maar eens voor het indrukwekkende aanbod). Als voorgerecht ging ik hier voor een bordje charcuterie en als hoofdgerecht nam ik de kaasfondue (kaasaddict over here) met brood en fruit. Beide gerechtjes zijn zowat hun specialiteit en kosten bijna niks(!!). Dat ze hier ook wat van wijn kennen, zie je aan de uitgebreide wijnkaart en de flessen die her en der uitgestald staan in het restaurant. Aangezien dit plaatsje nogal populair is, is een reservatie zeker aan te raden.
-Rambla del Poblenou 102#DESSERT
1. CHÖKWanneer je over de Ramblas flaneert, moet je voor een lekker dessertje zeker eens binnenspringen bij Chök The Chocolate Kitchen (noem het eerder chocolate heaven). Probeer niet te kwijlen over de toonbank die vol ligt met cronuts met de lekkerste en zoetste toppings. Ik proefde er eentje met Kinder chocolade en damn... too good to be true. Verder kan je hier ook terecht voor allerlei donuts, cookies en... chocolade. 
-Carrer de les Ramelleres 26#SHOPPING
1. Zara 


Aan Zara's geen gebrek in Spanje (en ze zijn goedkoper dan in België!). Heel toevallig kwam ik de mooiste Zara flagship store ooit tegen. Deze is 3600 m² groot, telt drie verdiepingen en is gevestigd in een oud bankgebouw in het toeristische centrum van de stad. 
-Plaça de Catalunya 6


2. Passeig de Gràcia


De duurste en mooiste winkelstraat van Barcelona mag je zeker niet missen, al is het maar om er te windowshoppen... Tijdens de kerstperiode, wanneer de avond valt is deze straat op haar mooist. 


3. Espai Joliu


Koffie en plantjes op de mooiste locatie ooit. Het interieur lijkt onafgewerkt, maar dat maakt dit adresje net zo uniek. Dit is een rustig plekje om te werken, af te spreken met vrienden of om de plantjesfreak in jezelf los te laten (yep, je kan hier plantjes en allerlei decoratiemateriaal kopen).
-Carrer Badajoz 95Can I go back, please? Yours truly is serieus aan het overwegen om ooit naar Barcelona te verhuizen ;-). 


Ben jij al in Barcelona geweest?

xoxo
Pauline