Een road trip maken in het buitenland stond al een lange tijd op mijn bucket list. In februari kon ik dit eindelijk van mijn (ondertussen al enorm lange) lijstje schrappen, want ik kreeg de kans om een weekend met een blitse Toyota Prius Plug-in Hybrid doorheen de Spaanse provincie Gerona te cruisen. 

De opdracht van Toyota luidde als volgt: bezoek vijf plaatsen in Gerona die in een straal van 50 km rond het hotel liggen. Waarom 50 km? Omdat dat het aantal kilometer is dat je volledig elektrisch kan rijden met deze Toyota. Rondcruisen op een 100% milieuverantwoorde manier? Yes, please!

Het hotel waar ik verbleef, Mas de Torrent, was trouwens za-lig. Het was gelegen in een superrustige omgeving, ver weg van alle drukte. 's Morgens gewekt worden door het gekraai van een haan en de dauwdruppels op de citroenen en sinaasappels in de tuin zien liggen, ik mis het ondertussen enorm. Leuk weetje: ik had m'n eigen buitenzwembad en twee(!) badkamers in mijn kamer (of zeg maar suite). Need I say more? Jammer genoeg was het net iets te fris om me aan een plonsje te wagen in het zwembad. 


Ben je klaar voor een mini road trip langsheen de vijf magnifieke, adembenemend mooie stops die ik bezocht? Let's go!

#Begur

Met stip op één van de mooiste plekjes die ik al zag in mijn leven. Dit plaatsje staat niet voor niets bekend om zijn wondermooie stranden. Wat zou ik hier (ooit) graag een huisje huren of kopen, #keepondreaming. Het eindeloze zicht op de zee en de kalmte hier geeft je de indruk dat je alleen op de wereld bent.


#Calella de Palafrugell


Bekend om zijn vele hidden beaches. Wat me meteen opviel hier, waren de vele restaurantjes langs het water. Za-lig! Ik kreeg plots zin in een groot bord vol sea food. Altijd hongerig, that's me. Jammer genoeg zaten alle terrasjes vol en onthoud ik deze terrasjes voor een volgende keer. Want ja, ik keer zeker terug naar dit paradijs.


#San Sebastian Lighthouse


Deze vuurtoren is één van de must-sees in de omgeving . Je hebt hier een supermooi panorama op de dorpjes beneden en op de zee.


#PeratalladaHet mooiste middeleeuwse dorpje ooit. Ik vermoed dat het hier tijdens de zomermaanden enorm druk kan zijn. Toen ik er was, in februari, was het er superkalm en aangenaam. Je waant je hier in een middeleeuws filmdecor.

#PalsNog zo'n pittoresk middeleeuws dorpje is Pals. Toen ik hier door de straten rondwandelde hoorde ik de inwoners al fluitend door de straat lopen en zag ik schattige oude vrouwtjes vanaf hun balkon een praatje slaan met voorbijgangers. Iedereen leek er zo rustig, zorgeloos en happy. Kunnen we nog veel van leren hier in België.
Dat er op amper een uurtje en een half van Barcelona zovéél moois te zien is, had ik niet verwacht. I mean, mochten mijn ogen foto's kunnen nemen... Dan had ik er nu waarschijnlijk een paar miljoen. Ik had nu al moeite om de mooiste foto's uit te kiezen ;-).


Welk plaatsje zou jij graag eens bezoeken?

xoxo
Pauline