Pampering mode ON! Nu we terug veel tijd binnenshuis spenderen door de lockdown, hebben we ook wat meer tijd om onze huid in de watten te leggen. De combinatie van een mondmasker dragen en handgel gebruiken die een flinke dosis alcohol bevat doen helaas niet veel goeds aan onze huid. Ze beschermen ons wel tegen het coronavirus, maar ze kunnen zorgen voor maskné en een droge huid. Ook zal onze huid het de komende weken zwaarder te verduren krijgen nu het stilaan kouder wordt. Hoog tijd dus om mijn favoriete winter lifesavers uit hun winterslaap te halen. Ik zweer al van kindsbeen af bij de producten van Avène. Die zachte geur, da's toch één en al nostalgie? 
Elke winter zorg ik ervoor dat ik een voorraadje van hun producten heb ingeslagen. Vooral de volgende mogen zeker niet in mijn winter stash ontbreken:
// Cicalfate Lipbalm: gesprongen lippen is my middle name. Helaas heb ik hier supersnel last van. Vanaf het moment dat de temperatuur ook maar een beetje zakt, heb ik 'prijs' zoals ze zeggen. Deze lippenbalsem lijkt de enige te zijn die mijn lippen hier een volledige dag van verlost. En trust me, ik heb er in mijn leven al zo'n duizendtal getest. Hij trekt ook snel in. Want er is niets irritanter dan een lippenbalsem waar je haar in blijft plakken, toch?
// Cicalfate Hand Cream: dit jaar heb ik een aantal tubes van deze handcrème opgebruikt. Hij trekt ook lekker snel in, op voorwaarde dat je er niet té veel van op je handen smeert. Het zachte nostalgische geurtje krijg je er gratis bij. ;-) 
// Tolérance Extrême Cream: tijdens de huidige lockdown heb ik heel wat afgewandeld door weer en wind. Alvorens mijn wandelschoenen aan te trekken smeerde ik altijd een laagje van deze crème op mijn gezicht en hals. Een droge huid krijgt zo geen kans.
// Moisturizing Melt-In Balm: na een lange baddersessie smeer ik deze crème -die ook supersnel intrekt- over mijn hele lichaam. Cocooning mode ON!
// XeraCalm A.D Cleansing Oil: ik voeg steeds een vijftal pompjes van deze olie toe aan mijn badwater. De olie zorgt ervoor dat mijn huid niet uitdroogt tijdens het badderen of douchen.
Daarnaast heb ik het hele jaar door de Eau Thermale Face Mist in huis, mijn beste vriend tijdens de hittegolf afgelopen zomer. Ik stak de spuitbus in mijn handtas, ze stond op mijn nachtkastje en ook naast mijn tuinstoel tijdens het zonnen. Ook nu komt deze terug goed van pas, want ik verfris er mijn gezicht mee voordat ik mijn mondmasker opzet en ook wanneer ik het afzet. Ik heb hierdoor tot op dit moment dan ook nog geen last gehad van maskné (*hout vasthouden*).

Heb jij ook zo'n verzorgingsproduct in je badkamer liggen dat je telkens terug bovenhaalt eens het kouder begint te worden en waar je telkens een stock van in huis haalt?

AD// Deze post werd geschreven in samenwerking met Avène. Klik hier voor meer info over gesponsorde content.