Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik zin had om een weekend te verblijven in een designerloft in de opkomende Damwijk te Antwerpen. Of ik hierover lang moest nadenken? Helemaal niet! Tegen de lockdown spenderen in een designerloft zeg ik geen nee.

Deze loft van Studio E.V.A. in de Antwerpse Dijlestraat stond al een tijdje leeg én ook te koop. Om de verkoop een boost te geven toverde vormgever Guillaume Van Durme de loft om tot een tijdelijke nieuwe Antwerpse hotspot. Guillaume is fan van een minimalistische levensstijl en die trok hij door in de inrichting van de loft. Deze werd met door hem geselecteerde partners en ontwerpers ingericht (daarover later meer). In ruil daarvoor woont hij zelf een tijdje in het pand, waar ook jij een covid-proof verblijf kan boeken t.e.m. maart 2021. Een designerloft slash pop-up B&B dus.

De loft bevindt zich in de opkomende buurt Den Dam in het noorden van de stad Antwerpen. Park Spoor Noord, heel wat leuke restaurantjes en het MAS liggen op wandelafstand.

Guillaume werkte met lokaal talent samen om de loft in te kleden. Zo kan je op bovenstaande foto's het originele interieur- en meubelontwerp van Studio E.V.A. zien, verlichting van More Circular, buitenstoelen van Omar City en vintage meubelen van Modern Living. De planten van The Plant Corner, het tapijt van Roos Vandekerckhove, de manden van Mambo Baskets, de kunst aan de muren van Quiet Company en het preloved servies van The Collect Club maken de inrichting extra gezellig en verfijnd. Dromen doe je in het bed van Studio Lauka en het bedlinnen van Filip Deslee. Tenslotte werd er ook aan selfcare gedacht, dankzij de verzorgingsproducten van Likami.

Heb je ook zin gekregen om in deze vreemde tijden even op een veilige manier te ontsnappen in deze designerloft? Je kan nog t.e.m. maart 2021 een verblijf boeken via Ego & Utopia en Airbnb.