Pauline en eten, eten en Pauline... We're best friends, I guess. Eén van mijn hobby's is het ontdekken en uittesten van leuke adresjes. Daarom leek het me leuk om enkele van deze adresjes in dit artikel op te sommen. Ben jij veel te vinden in onze hoofdstad of ga je er binnenkort naartoe? Dan heb ik voor jou 10 leuke adresjes klaarstaan waar je even kan uitblazen en iets kan eten of drinken na een uitgebreid(e) shopsessie/museumbezoek/wandeling. Later zou ik dit ook voor andere Belgische steden zoals Gent en Antwerpen willen doen. Ik zou zeggen: go and try them all out en stay tuned for more!

#1: Godiva - Grote Markt 21
Je kent het wel, je hebt net geshopt en een snackje zou er wel ingaan. Met het mooie weer mag dat al eens iets anders zijn dan een ijsje, niet? Ik raad je de strawberry cone van Godiva aan. Lekker fris en zoet tegelijk. Kijk trouwens eens goed rond nu je op de Grote Markt bent, hoe mooi zijn al die gebouwen? 

#2: Peck 47: Kiekenmarkt 47
Pal in het centrum vind je Peck 47. Hier kan je terecht voor heerlijke healthy sapjes, een luxueuze brunch of gewoon een lekker ontbijtje. Kijk trouwens hoe leuk de sapjes geserveerd worden! P.S. Let ook eens op de twee grote konijnen op de muur.
#3: Cook & Book: Vrijetijdsplein 1, Sint-Lambrechts-Woluwe
Waar hangen boeken aan het plafond? Juist ja, enkel bij Cook & Book. Een orginelere bookshop kom je niet tegen denk ik. Genoeg rondgesnuffeld tussen de boeken? Schuif dan zeker eens je benen onder tafel en geniet van iets lekkers! Je hebt de keuze tussen verschillende soorten restaurants en leuk detail: je eet telkens tussen de boeken. Oké, dit adresje ligt buiten het centrum, maar het is zeker het bezoeken waard! 


#4:Muziekinstrumentenmuseum - Hofbergstraat 2
Op een steenworp van station Brussel-Centraal vind je het Muziekinstrumentenmuseum (ook wel gekend als het mim). Helemaal op het dak -de tiende verdieping- kan je genieten van een mooi uitzicht over Brussel. Bestel een lekker hapje en iets fris en hop... genieten maar!  Ze serveren er van die heerlijke tao-drankjes. Die vind je niet overal! Opgelet: het kan er flink waaien, dus hou je drankje goed vast ;-) . Mocht je hoogtevrees hebben, dan is dit misschien niet jouw ding.#5: Chillbox - Grasmarkt 34
Op een lekker warme lentedag kan een frozen yoghurt zo zalig zijn! Bij Chillbox heb je de keuze uit superveel verschillende toppings, - healthy of minder healthy- er is voor elk wat wils. Hoe leuk is die verpakking trouwens? Je kan er ook voor allerlei smoothies terecht.#6: Mamma Roma - verschillende vestigingen doorheen de stad
Mamma Roma is een echt begrip in Brussel. Ze serveren pizza in vierkante vorm en je kan van verschillende soorten proeven (ze worden per gewicht verkocht). De antipasti zouden -naar horen zeggen- ook de moeite zijn. Aan jou om ze uit te proberen dus ;-)!
#7: Hard Rock Café - Grote Markt 12
Ik ben er vrijwel zeker van dat je in het buitenland al eens een Hard Rock Café bezocht hebt, maar ben je al eens in het Brusselse Hard Rock Café binnengeweest? Nee? Zeker doen hoor. Ga voor een heerlijke cocktail of kies de jumbo combo. Too good to be true.

#8: Le Pain Quotidien - verschillende vestigingen doorheen de stad
Dit adresje ken je misschien al, maar toch is het zeker het vermelden waard. Heb je zin in een verfrissende limonade of thee? Of wil je eerder een koffie, zodat je er straks weer tegenaankan? Le Pain Quotidien heeft ook allerlei lekkers in huis, van taartjes tot quiches en salades. 

#9: Goupil Le Fol - Violetstraat 22
Een café met allemaal verschillende kamers, dat is Goupil Le Fol. Je gaat er langs voor een wijntje (of iets anders natuurlijk) en de bizarre inrichting.  Een echte klassieker in Brussel waar trouwens enkel chansons gedraaid worden. Altijd al eens je naam op een muur willen krassen? No problemo hier. ;-)#10: Ladurée - Grote Zavel 40
Sinds kort kan je lekkere -decadente- ijsjes halen bij Ladurée. Ook kan je er natuurlijk nog terecht voor de bekende macarons. Je moest al weg zijn ;-).                                     Ben jij al langsgeweest bij één van deze adresjes?

xoxo
Pauline