Het moet ergens begin april geweest zijn dat er in mijn straat een vreugdekreetje te horen was. Ik kreeg namelijk mijn allereerste uitnodiging voor de persdagen binnen. Enkele dagen later volgde er nog eentje... En een beetje later nog twee. Ja, je leest het goed: ik werd uitgenodigd door vier PR-bureaus om de nieuwste collecties voor Fall-Winter 2015 te komen bekijken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

#Persdagen, qué? 
Persdagen ofte de tweejaarlijkse hoogmis voor stylisten, journalisten, fashionista's en -of course- bloggers. PR-bureaus nodigen hen uit om de fonkelnieuwe collecties te komen bewonderen. Zo ontdekte ik samen met een hapje en een drankje het ene interessante merk na het andere. Het leuke aan de persdagen is dat je fellow bloggers ontmoet die je nog niet in levenden lijve hebt gezien. Het is altijd leuk om de persoon achter de blog te leren kennen en ik moet zeggen: guys, you are awesome!

Ik ging langs in Brussel en Antwerpen and I've got a lot to show you... Daarom heb ik mijn verslag over de persdagen in twee artikels opgesplitst. Zo kan je twee dagen wegzwijmelen bij al die nieuwe collecties. Klaar? Start!

Mijn eerste stop was bij Bureau Löffler, zij bevonden zich in de chique department store Francis Ferent. Ik geef toe, het was best spannend en stressy tegelijk, mijn allereerste press day. Ik kreeg er een gepersonaliseerd armbandje en yummy bloemensapje aangeboden. Dat was trouwens de eerste keer dat ik zoiets dronk, het smaakte naar meer! 
Tip: Klik zeker eens op de collage om de foto's wat groter te maken.

Ik deed meteen een paar hele fijne ontdekkingen: de schoenen van Robert Clergeriestraight from Paris, kende ik nog niet maar wow... Hetzelfde geldt voor de trui met kusjes op van Just Eve, een Belgisch merk.
Emmanuelle Khanh, doet het geen belletje rinkelen? Een naam om vanaf nu niet snel te vergeten, want Lady Gaga is superfan van deze zwart-witte zonnebril.
Tot slot zag de nieuwste collectie van Thomas Sabo er ook alweer netjes uit. Check de opvallende ring!

Tijd voor stop numéro deux, dit was bij Marnix & Ally in Antwerpen. I entered their jungle and I liked it... a lot! Ik kreeg er een rondleiding van Eline (van yourddofme.be), die met veel enthousiasme uitleg gaf over ieder merk in de wel erg mooie showroom.
Maak kennis met deze drie toppers van formaat: 

#1 De The Harvey tassen van het Amsterdamse O My Bag zijn gebaseerd op de serie 'Suits'. Ze zijn gemaakt van leder (topkwaliteit dus!) en erg handig om je laptop, tablet, magazines en andere work stuff in te steken. 

#2 De schoenen met 'froefroe' van het Duitse Kennel & Schmenger. Dit merk kende ik nog niet, maar het is er eentje dat ik zeker ga onthouden. Hipster shoes alert!

#3 In een vorig artikel op mijn blog (hierzo!) kon je al kennismaken met Wander & Co. Ik ontdekte tijdens de press days de heerlijk geurende Flamingo Candles. Op de foto zie je de Love Bug Glitter Candle. Mmm, deze ruikt onder andere naar mandarijn en kaneel...#1 Ken je Veronique Leysen (yep, de Ketnetwrapster) haar koffiebar Maurice al? Nee? Zeker eens langsgaan! Ze heeft ook haar eigen knitwear label, namelijk Maurice Knitwear. Ik ontdekte superleuke én warme knits met een vleugje bling bling. 

#2 Tijd voor een hapje, want van merken ontdekken krijg je honger! Alles werd supermooi gepresenteerd. Snel een foto maken en op Instagram delen dus.

#3 De showroom stond vol met mooie bloemen en planten. Ik waande me in een echte urban jungle. Oh, kan je The Harvey spotten? ;-)
#1 Mocht ik een nieuwe fiets nodighebben, het werd er eentje van Veloretti. Nog zo'n cool Amsterdams merk. Er zit daar iets in het water denk ik zo. De fiets moet je wel zelf samenstellen, maar dat heb ik er zeker voor over (en mocht het niet lukken: de papa zal wel helpen). Ik ben erg fan van de kleurtjes Minty Mint (zie foto), Vanilla Milkshake en Appeltjes Green. Ik ben een kleurtjesfreak, dat viel je waarschijnlijk wel al op. ;-)

#2 Bos iced tea, yummy! 

#3 Zak! Designs heeft zo'n leuke spulletjes in vrolijke en frisse kleuren. Wanneer ik alleen ga gaan wonen staat dit op de wishlist.

Zoals je kan zien, waren het zowel bij Bureau Löffler als bij Marnix & Ally geslaagde press days. Ik leerde enorm veel merken kennen! Thanks for having me

P.S.(deel twee komt morgen online)

Welk merk vind jij het leukst?

xoxo
Pauline