De lente van 2015 was voor mij een seizoen bomvol food truck festivals. Zoals je wel weet is mijn tweede hobby -naast bloggen- eten, eten en nog eens eten. Ik bezocht dan ook heel wat van deze festivals en ontdekte het ene lekkernijtje na het andere. Je mag dus wel stellen dat dit mijn favoriete soort festival is. Ook vind ik het de ideale plek om met vrienden samen te komen en te relaxen na het werk onder het genot van een hapje en een drankje. Ik ontdekte er zoveel lekkers, dat moest ik gewoon met jou delen. Kwestie dat je weet waar aan te schuiven de volgende keer! Ik beloofde eerder al hier een artikel aan te wijden, well here it is! Probeer in ieder geval niet op je toetsenbord te kwijlen...

Ik bezocht deze food truck festivals (maart t.e.m. mei):

#KERK FOOD FESTIVAL (Gentbrugge)
#Food Farm Fiësta (Gent)
#Brussels Food Truck Festival
#Barrio Cantina (Gent)
#KERK FOOD FESTIVAL (Gentbrugge)

Het lekkerste food at ik bij:
(
Oh ja, klik zeker eens op de foto's om een groter formaat te verkrijgen!)


#De Pieper MobielEen aardappel op wieltjes, dat is waar deze Nederlanders mee rondrijden. De prijs voor origineelste food truck verdienen ze in ieder geval wel! Niet alleen hun truck, maar ook hun food zou een prijs mogen verdienen. Je kan waarschijnlijk wel raden wat hun voornaamste ingrediënt is, niet? Zowel de frietjes als de culinaire hoogstandjes, ze maken het allemaal met veel plezier en de typische Hollandse gezelligheid voor je klaar. Interessant detail: de aardappelen zijn onbespoten en komen vers van het land. Dat hoor ik graag! Ik proefde hun patatas bravas met aïoli. Damn, dat was lekker! 


#Mission MasalaKleurrijker kan haast niet, wat een awesome food truck! Dat ik het wel voor kleurtjes heb kon je wel al afleiden uit mijn blog en Instagram, nee? ;-) Oeps, ik wijk hier af... Back to Mission Masala! Hun doel? Lekker Indisch food serveren. De lange rij wachtenden voorspelde al dat er hier heel wat lekkers te vinden was. Ik kon eerst echt niet kiezen tussen de vier heerlijke gerechtjes. Uiteindelijk proefde ik de heerlijke kip masala, zoals je op de derde foto kan zien. Hun food is al even kleurrijk als hun truck! Well done, guys!

#Bulls and Dogs


Het kraampje van deze mannen ziet er misschien chaotisch uit, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Hun hot dogs zijn namelijk to die for. Ik koos de 'Texas Hot Link' met cayenne, pikante tomaat en nachos. Yummy! Het broodje waar de worst tussenzat was ook een toppertje.

#Ook de moeite waard


Iets typisch Gents zijn de gestreken mastellen van Mastelle & Co. Met de gekende Gentse charme weten ze donders goed hoe ze klanten moeten aantrekken. Check ook eens hun autootje, wat een origineel idee! Ik kan me voorstellen dat je best geen ruzie maakt daarin ;-) . De apple delight - mastelle is in elk geval een aanrader.

Cocktails in een kokosnoot bij Cocos Locos, hoe leuk is dit? Ik waande me even op een zonovergoten strand, onder de wuivende palmbomen... Mmm... Heerlijk!

Op reis had ik ooit eens een curryworst gegeten en dat smaakte al meteen naar meer. Toen ik de food truck van Kitschmann Currywurst zag staan, trok ik meteen een sprintje daarheen! Vriendelijke mensen en heerlijke curryworst: een aanrader met andere woorden.

Mocht je dorst krijgen, dan zijn de juices en bubble tea's van Mundè Caffè de ideale dorstlessers. Lekker fris en fruitig. Coffee lovers zijn hier ook aan het juiste adres.

Door al deze festivals te bezoeken en allerlei lekkers te ontdekken heb ik nu ook zin gekregen om een food truck op te starten. Wie weet kom je me in de toekomst tegen met allerlei lekkers op een food truck festival of een feestje. ;-)Heb jij ook food truck festivals bezocht? 

Zo ja, welke food truck was dan jouw favoriet?
Indien nee, welke food truck zou je graag eens bezoeken?

xoxo
Pauline