Een paar weekends geleden kon je mij een dagje in Amsterdam vinden. "Wat? Eén dagje maar zeg je?". Ja hoor, één dagje is perfect! Het bewijs lees je hieronder...

Met de auto ligt Amsterdam op ongeveer twee uur en een kwartiertje rijden van waar ik woon. Valt best mee toch? "Let's do this!" dacht ik meteen... Hop: zo gezegd, zo gedaan! Op een mooie zaterdagochtend waren we weg!

We kwamen aan rond de middag en parkeerden in een ondergrondse parkeergarage aan 't IJ. De naam van de parking weet ik niet meer, maar het was in ieder geval één van de goedkoopste parkings in Amsterdam! Eventjes stappen en je bent zo bij Amsterdam Centraal waar trams stoppen die je naar het centrum brengen. Te voet kan je echter ook makkelijk het centrum bereiken, je bent er namelijk op vijf minuutjes én je kan meteen een lekkere kroket uit de muur halen bij de Febo (dat deed ik natuurlijk) ;-). 
Middag betekent L.U.N.C.H.E.N! Na wat rondgewandeld te hebben in het centrum en eventjes gerust te hebben op De Dam, kwamen we Bagels & Beans tegen. Ik had al zoveel goeds gehoord en gelezen over deze lunchplek! En ja, de verwachtingen werden ingelost... Het was er yummer dan yum!  Zoete bagels, creamcheese bagels of ietwat specialere gevalletjes: you name it, they got it! Ik koos een specialleke, namelijk de chicken chutney bagel. Mét mango-chutney! Oh yes!
Het interieur mag er ook zijn. Zie je die lamp op de tweede foto? Die is gemaakt uit karton! Ik kreeg meteen zin om thuis ook de handige Henriëtta uit te hangen.
Een bagel vult echt goed! Na deze lekkere lunch, was het tijd om de stad wat meer te verkennen. Een lange wandeling langs de grachten, over de vele brugjes, langsheen de meeeeeegalange rij aan het Anne Frank Huis (ik snap niet hoe sommigen hier uren kunnen aanschuiven, kan iemand het me uitleggen pretty please?), naar het Vondelpark, de Kalverstraat, Bloemenmarkt en verder langs ietwat minder bekende buurten en straatjes.
Zoals het een echte toerist betaamt, werd er ook een selfie gemaakt aan de grachten. ;-)
Met hier en daar een stop op een terrasje en aan een ijswinkel mét Nutella-ijs (inclusief duizenden toppings) en we konden er weer tegenaan voor een paar uurtjes. Wat is ronddwalen in Amsterdam toch leuk!Tijdens het slenteren kwamen we dit leuke winkeltje tegen. Wie verkoopt nou groenten, fruit, confituur én platen tegelijk? Origineel is het in ieder geval wel!


Hop, terug verder wandelen van het ene schilderachtige plekje naar het andere...


De voorlaatste stop was het park aan het Rijksmuseum. Na talloze mislukte pogingen om het I Amsterdam-beeld op foto te krijgen (er stonden telkens 1541546 mensen in de weg), was het tijd om aan het water te gaan zitten. Chill!

Rond 20.00 uur begonnen onze magen alweer te rammelen en zochten we een restaurantje uit. Wie me een beetje kent, weet dat ik gek ben op sushi. Drie keer raden wat ik 's avonds at bij Sumo ;-).  
Amsterdam, je was alweer geweldig! Doei en tot de volgende keer! ;-)

Zomaar ergens naartoe rijden kan best leuk zijn zonder op voorhand vanalles op te zoeken. Laat je leiden door de stad, kijk goed rond en geniet! Ongeplande reisjes of uitstapjes zijn de leukste. Doe dus eens gek en plan die roadtrip!

Ben jij al in Amsterdam geweest? Heb jij ook al eens een stad bezocht zonder echte planning?

xoxo
Pauline