Ik krijg er al snel een stressgevoel van in mijn buik en ik kan me nog amper concentreren na enkele kopjes van dit overheerlijke donkerbruine goedje. Maar dat geeft allemaal niet: het is lekker, dus ik blijf het drinken. Van een echte coffee addict gesproken... De laatste paar maanden heb ik trouwens een enorme koffieverslaving ontwikkeld en ik sta nu te popelen om je enkele recent ontdekte adresjes te leren kennen. Misschien zie ik je daar straks ook terug met een lekker kopje koffie in je handen?

Ik geef de schuld van mijn verslaving trouwens aan het grote aantal koffiebars die als paddenstoelen uit de grond schieten. Helemaal wild word ik wanneer deze bars ook nog eens over een hip interieur beschikken en de barista's hartjes of lieve tekstjes in mijn koffie tevoorschijn toveren. Dus koffieleuten, opgelet: de volgende recent ontdekte adresjes kunnen je cafeïneverslaving enkel erger maken... 


#Maurice Coffee & Knits - Antwerpen (Schoenmarkt 35)
Deze bar op het gelijkvloers van de Antwerpse KBC-toren stond al een lange tijd op mijn to do-list. Op de één of andere manier raakte ik er nooit, maar op vier september was het ein-de-lijk zover: ik ging van de heerlijke koffietjes proeven bij Veronique Leysen. 

"Waarom precies op vier september?" hoor ik je al denken... Wel, die dag vond het Morning Maker event plaats in deze hippe koffiebar. Ik was één van de vele genodigden die dag en ook al moest ik erg vroeg opstaan, het was als het ware het ideale kennismakingsmoment met Maurice Coffee & Knits. 

Morning Maker is een pre-workparty inclusief yoga met zicht over heel Antwerpen (daar deed ik niet aan mee, yours truly is namelijk niet zo erg lenig), een lekkere brunch, aangename muziek, standjes waar je onder andere je nagels én handen kon laten versieren door echte pro's én of course there was free coffee!

Ik proefde er onder andere koffie met roosjes en een heerlijke iced coffee... Dat ik erna stijf stond van de cafeïne hoef ik er niet bij te vertellen natuurlijk. Veronique, ik keer zeker terug!


#Soep & Zoet - Sint-Niklaas (Stationsstraat 16)


Toen ik laatst een shoppingdate had in Sint-Niklaas en het heel hard begon te regenen, was een schuilplekje erg welkom. Soep & Zoet kwamen we als eerste tegen tijdens onze tocht naar een schuilplaats. Het is gelegen in de hoofdwinkelstraat (die vroeger kampte met heel wat leegstand, maar nu een soort van 2.0 versie kreeg) en ik zou dit adresje kunnen omschrijven als erg knus en gezellig. Tip: probeer zeker het plaatsje aan het raam te bemachtigen en nestel je in de comfy zeteltjes.

Ik probeerde er een iced coffee met karamel uit en wow, wat een groot glas kreeg ik! De presentatie van de drankjes was ook erg leuk! Erg Instagramwaardig, niet?

De bagel met avocado en garnaal lachte me trouwens ook toe, maar ik had die dag al veel gegeten. Dus je hoort me al komen, die wil ik snel eens komen uitproberen met een kom verse soep... én koffie als dessert. Klinkt als een goed plan, vind ik zo. ;-)


#Vandoag Is't - Antwerpen (Prinsesstraat 2)Voor mij is dit de bar met de bizarre naam én goeie koffie. Al veel over gehoord, nog maar pas bezocht én... al een volgend bezoekje waard! 

Deze kleine, maar gezellige koffiebar serveert zoveel soorten koffies! Mijn hoofd werd er duizelig van... Op de foto zie je links de White Lady, een mocha met witte chocolade. Ik ben hier alweer aan het watertanden. Tip: proef zeker ook eens van de lekkere versgebakken cake.


#Wasbar - Gent (Nederkouter 109) (maar ook te vinden in Antwerpen en Kortrijk)
Ik moest me doodschamen, maar ik ben hier een paar weken geleden nog maar voor de eerste maal langsgeweest. Ik was meteen verkocht: dat interieur, die koffie met marshmallows, die pistolets, die brunch... OMG! Trouwens, die tegelvloer: waar ergens kan ik die kopen? ;-) 


#At home
Natuurlijk drink ik niet enkel koffie op verplaatsing. Ook thuis kan ik ferm genieten van een bakje troost. Laatst ontdekte ik de slow coffee van Koffie Kàn. Slow coffee intrigeerde me al een poosje, dus ik stond erg te popelen om het eindelijk eens aan een testje te onderwerpen.

Ik testte de Mokka Espresso (helemaal niet bitter) en de Aroma Maragogype mélange (met fijne biscuitsmaak) uit. Minder cafeïne en een zachte smaak waren de kenmerken die me meteen opvielen. Ideaal koffietje als je net als mij redelijk snel stress krijgt na enkele kopjes.

Je vindt dit merk onder andere in vrijwel elke natuurvoedingswinkel, bij de betere bakker en in de degelijke delicatessenwinkel.

Het is je misschien opgevallen dat er enkele Antwerpse adresjes tussenstaan. Yep, naar mijn mening is Antwerpen dé stad met het grootste aantal leuke koffiebars. Ik moet trouwens nog heel wat koffiebars uittesten, dus kijk maar al met veel spanning uit naar deel twee van "Where I Like to Sip My Coffee"... 

Ben jij al langsgeweest bij één van deze adresjes? Kende je Koffie Kàn al?

xoxo
Pauline