Barcelona heeft mijn hart gestolen. En dat voor de derde keer op rij. Deze keer werd ik vooral op foodgebied enorm verrast. Vrijwel elk restaurantje ziet er leuk én hip uit, daar kunnen wij in België nog heel wat van leren vind ik. Oké ja, misschien ziet het er wel leuk uit, maar is de kwaliteit van het eten wat minder... Dat kan ook natuurlijk. Maar bon, Barcelona: ge zijt goe bezig! Ik kan niet wachten om jou enkele van de lekkerste adresjes qua food & drinks te leren kennen. Handig voor als je ook een citytripje naar deze stad op de planning hebt staan.

#Generator Hostel - Carrer de Còrsega, 373-377Ik verbleef gedurende vijf dagen in dit hippe hostel, in een privékamer mét terras. Dat terras was trouwens een complete verrassing! Ook de bar was een verrassing van formaat. Kijk naar het plafond en je begrijpt me volledig. Terwijl je je vergaapt aan het plafond, zeker niet vergeten een paar tapas te bestellen! Dit hostel is gelegen nabij de Passeig de Gràcia (lekker in het centrum dus) en naar mijn mening zeker een bezoekje of overnachting waard. 


#Eyescream and Friends - Passeig de Joan de Borbó 30Onderweg naar het strand kwam ik deze leuke ijsjesbar tegen. De naam alleen al had direct mijn hart gestolen. Je kiest eerst een ijssmaak uit en daarna twee toppings. Ik koos voor het cheesecake-ijs plus aardbeisaus en zure beertjes als toppings. Zoals je kan zien gaat het om geschaafd ijs met een paar cute oogjes op. Geef toe, heb jij het al origineler gezien? Oh ja, niet onbelangrijk: het ijs was een topper! 

#La Pepita - Carrer Còrsega 343


Tapasbars, je vindt er duizenden in Barcelona. Of ze allemaal kwaliteit aanbieden, laat ik in het midden. Eentje die eruitspringt qua kwaliteit én presentatie is zeker La Pepita. In de positieve zin, hé. Deze bar ligt in dezelfde straat als het Generator Hostel en kon een aantal keer op een bezoekje van mij rekenen. De prijs valt er heel goed mee én je krijgt telkens een supermooi gepresenteerd tapasgerechtje. Oh ja, de wijn is er ook aan te raden! Neem zeker plaats aan de bar tussen de locals. Leuk detail: je kan er op de muren tekenen. Laat je maar gaan! ;-) 

#Oval - Carrer de València 199


Droom je er al lang van om zelf je hamburger eens samen stellen? Droom niet langer en boek die reis naar Barcelona! Dit soort restaurant missen we echt wel in België (of heb ik iets gemist en bestaat dit ook in ons minilandje?). Het broodje (o.a. brioche of glutenvrij), het soort vlees (o.a. kip, rund én veggie), de toppings (van bieslook tot wortel), de sauzen (helloooo mango chutney en pindakaas) tot de side dishes (frietjes): ga maar eens lekker over the top! Ik liet me volledig gaan en koos zelfs voor frietjes met gesmolten kaas... Oh my, too good to be true. My inner foodie was soooo happy! Je kan trouwens ook kiezen uit enkele Oval Burgers die je niet zelf samen moet stellen of een salade. Maar ik gok dat je vooral naar daar gaat om een overheerlijke burger te eten, duh!

#The Boca Chica (The Apartment) - Passatge de la Concepció 12Eigenlijk wou ik in de bar ernaast iets drinken, maar daar was geen plaats meer. Een toevallige ontdekking dus, deze bar. Chique, chiquer, chicst... Goedkoop is het hier zeker niet, maar je moet er eens geweest zijn en aan een cocktail genipt hebben. Die inrichting: zó mooi!  Ik waande me er in het salon van een kasteeltje. Deze bar ligt boven een andere bar, die trouwens ook echte eye candy is. Leuk detail: naar het schijnt zijn de toiletten beneden de moeite waard (ja, gene zever ze) en zou er een dj plaatjes aan het draaien zijn. Huh?! Ik weet meteen wat me de volgende keer te doen staat...

#OMA - Carrer del Consell de Cent 227
Brunch = my favourite part of the day. Barcelona stikt zowat van de lekkere brunchadresjes, dus hoog tijd om er een paar grondig uit te testen. OMA is er eentje van. Brunchklassiekers als pancakes, French toast, scrambled eggs: you name it, they got it. Leuk detail: de koffie hier zou bij de betere van Barcelona horen. Ik heb hem geproefd, maar kon er niks speciaals van zeggen. Hij was lekker, maar niet buitengewoon. Je kan hier ook terecht om te lunchen en van dessertjes te smullen.

#Brunch & Cake - Carrer Enric Granados 19Afsluiten doe ik met een brunchtopper van formaat. Wie niet gaan brunchen is bij Brunch & Cake, mist wat in zijn of haar leven. Hoe overdreven mooi én lekker zijn die brunchgerechten?  Van hashtag foodporn gesproken... Links zie je bijvoorbeeld een French toast mét ijsje! En eggs benedict met W A F E L én Z A L M!!! Dit is echt brunch 2.0, oftewel een brunch zoals je nog nooit zag. De prijs valt trouwens ook goed mee. Bestel zoiets in België en je bent blut volgens mij. Iemand die dit adresje naar België wil brengen, pretty please? Ik droom er nog elke nacht over... Het zal je dus niet verbazen dat je soms even moet wachten vooraleer je kan genieten van al dit lekkers (lees: iedereen wil hier brunchen). 


Ik wil trouwens graag nog Anne-Catherine en Amylia bedanken voor de leuke tips!


Welk adresje zou jij graag eens uittesten of welk adresje zou ik moeten uittesten volgens jou?

xoxo
Pauline