Beeld je eens de volgende situatie in: je bent in Brussel en je krijgt een hongertje, maar veel tijd om te eten heb je niet. Je hebt geen zin in fast food of dat afgezaagde belegde broodje. Je kijkt eens om je heen en ziet tientallen restaurantjes, maar weet niet welk restaurantje een tourist trap is. Soit, je ziet door de bomen het bos niet meer en wordt wel heel erg hongerig. Niet fijn, hé? Dat zal je vanaf nu niet meer overkomen, want ik zocht vier leuke restaurantjes voor je uit waar je waar voor je geld krijgt, waar de prijs trouwens erg goed meevalt én waar je zelfs langskan wanneer je niet veel tijd hebt.

#Makisu
Sushi kan er altijd wel in. Wat dacht je van funky makis als de spicy pablo en de slammin' salmon? Of wil je zelf je eigen maki samenstellen? Allemaal mogelijk! Naar mijn mening vind je hier de beste sushi van Brussel. Ik heb al ettelijke sushirestaurants uitgestest in onze hoofdstad en vond nergens dezelfde kwaliteit én originaliteit als bij Makisu. Een aanrader is trouwens de donburi (kom rijst) met zalm en avocado. Je vindt Makisu in de Baljuwstraat 5 en Vlaanderenstraat 6. Deze laatste is zelfs open op zondag! Kom wel op tijd, want het zit er gegarandeerd vol. Afhalen kan natuurlijk ook, meer info vind je hier.

#Pistolet Original
Olé, pistolé! Welke Belg kent het ronde zachte broodje met knapperige korst en inkeping in het midden niet? Deze lekkernij doet mij direct aan het weekend denken, want dan komen er steevast een stuk of drie in mijn maag terecht. ;-) Pistolet Original beschikt over een uitgebreide kaart vol lekkere pistoleekes in een wel erg leuk kader. Zoet (pistolet perdu) of hartig beleg (gehaktbal, gehakt met pickels, braadkip met curry, krabsla,...), koud of warm: no worries, you name it and they got it! Bij Pistolet Original gebruiken ze trouwens op en top Belgische specialiteiten om hun malse broodjes mee te beleggen. Denk bijvoorbeeld maar aan Hervekazen, cervela, Gentse mosterd en Ardense hesp. Zo krijg je bij je koffietje zelfs een speculoosje van Maison Dandoy.

De volgende keer dat ik er ben wil ik graag de pistolet met witte pens en gestoofde ajuin bestellen. Stevige herfstkost, zoals we hier wel eens zeggen.  Honger gekregen? Rep je naar de Joseph Stevensstraat 24 (aan de Zavel) of naar de website om alvast je keuze te maken uit de menukaart. ;-)

#Umamido

Japanse lekkernijen zoals de noedelsoepen van Umamido zijn in volle opmars. Dat staat vast. Dit restaurant heeft zelfs nog niet zo lang geleden twee 'broertjes' gekregen in Antwerpen (namelijk in de Graaf van Egmontstraat 57 en Dageraadsplaats 6). Lang hoef je hier trouwens niet te wachten op je eten. Ik ging op dinsdagmiddag lunchen en was op drie kwartier (of korter zelfs) al buiten. Zie het als een soort fast food, maar dan de gezonde versie. I like! Niet onbelangrijk is dat vegetariërs hier ook aan hun trekken komen. Umamido vind je aan Flagey in Elsene, meer bepaald in de Vleurgatsesteenweg 1. Ook in het centrum van Brussel vind je er eentje, namelijk op het Sint-Katelijneplein 1. 

#Bia Mara

Een restaurantje waar discomuziek uit de boxen schalt (die keer dat ik er was in ieder geval) en waar je fish and chips zoals het hoort kan eten, dat moet je op je to-do list zetten! Niet zagen van: "ja maar, ik eet geen vis..." Ze serveren er ook kip in een pankokorstje . "En wat als ik noch vis noch vlees eet?" Ha! Dan ben je hier ook aan het juiste adres, want er bestaat ook een vegetarische versie: arancini (ofte rijstballetjes) met parmezaan en mozzarella. Qua vis heb je keuze uit verschillende soorten (hangt af van dag tot dag) met tempura of pankokorstje. Of je nu kip, vis of arancini kiest, je krijgt telkens seaweed salted chips en een sausje bij je gerecht. En geloof me vrij, je krijgt erg veel chips. Ik ben een grote eter en kreeg niet alles op! In ieder geval, beter te veel krijgen dan te weinig... Bia Mara is gelegen op de Kiekenmarkt 41. In Antwerpen opende er sinds kort ook eentje, namelijk in de Maalderijstraat 1.

Waar zou jij graag eens langsgaan?

xoxo
Pauline