Popcorn en ik... Onze relatie was zo'n tiental jaar geleden niet zo positief (damn, ik klink oud). Ik at het absoluut niet graag. Gelukkig veranderde dit en mag je me nu zelfs een popcornverslaafde noemen. Al waag ik me niet meer aan homemade popcorn met bijhorend suiker. Lees: het suiker was nogal moeilijk van de pan af te krijgen (dat plakt nogal!!!!) en ik heb dus een hele namiddag gespendeerd aan het kuisen van een pan in plaats van mijn popcorn op te eten.

Leve de zelfgekochte popcorn met andere woorden *wink*. Tijdens een wandeling aan de Brusselse Zavel gisteren kwam ik wel iets heel erg leuks tegen. Ik zag het vanuit mijn ooghoek en riep meteen (ja, echt waar) : "WOOOOOOW, hier moet ik binnen!" Zo gezegd, zo gedaan en zeker geen spijt van gekregen... 
Ik heb het hier over MyBePop. Een schattig winkeltje volgestouwd met popcorn in alle kleuren en smaken die je je maar kan voorstellen. Het interieur straalt elegantie uit, net zoals de rest van de winkels op de Zavel. De vrouw achter de toonbank liet me meteen van allerlei smaken proeven. Zo genoot ik van de volgende speciallekes: passievrucht, cuberdon, tomatenpesto(!) en karamel met gezouten boter

Je kan waarschijnlijk al raden dat die laatste mijn favorietje is. Er werd mij trouwens verteld dat deze smaak ideaal is voor bij de koffie. Moet ik dringend eens uittesten dus! De popcorn met tomatenpesto is dan weer ideaal als aperitiefhapje. 

Trouwens... Leuk om te weten: deze popcorn betekent geen aanslag op je lijn. Er komt bij het produceren namelijk geen spatje olie aan te pas. YAY for less calories! Er werd gekozen voor een speciale maïssoort (Mushroom, gelukkig smaakt hij niet naar champignons) zonder bewaarmiddelen. Van een premium popcorn gesproken! De popcorn is -wanneer geopend- nog drie dagen houdbaar. 

Praktisch:

MyBePop
Rollebeekstraat 35 
1000 Brussel

De winkel is open op:

donderdag en vrijdag van 11 tot 18 uur
zaterdag en zondag van 11 tot 19 uur

www.mybepop.be


Wat is de vreemdste smaak popcorn die jij ooit al eens at?

xoxo
Pauline