Rotterdam is één van mijn favoriete Nederlandse steden. Waarom? Omdat ik telkens een beetje een New York-gevoel krijg wanneer ik door deze stad wandel. En laat New York nu mijn favoriete stad aller tijden zijn. Een paar weken geleden was het terug zover... Ik ging een dagje Rotterdam verkennen en natuurlijk moest ik er enkele leuke adresjes uittesten die ik nu met jou ga delen.

NIET TE MISSEN: MARKTHAL

Rotterdam bezoeken zonder in de Markthal te zijn geweest is een regelrechte schande! Wanneer je in dit knappe staaltje architectuur (kijk maar eens naar het plafond) binnenstapt, waan je je meteen in de foodhemel. Donuts, tapas, pizza, sushi, chocolade, noten, vis, ... Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het er wel. 
-Dominee Jan Scharpstraat 298
ONTBIJT/ LUNCH: LILITH
Een donker en ruiger adresje met lekkere American pancakes, French toast en eggs benedict. Ben je tot een stuk in de nacht uitgeweest en donder je pas laat je bed uit? No problem, want Lilith serveert deze lekkernijtjes tot in de namiddag. Voor een lekker dampend kopje (hipster)koffie kan je hier natuurlijk ook terecht.
-Mauritsstraat 217

DINER: TER MARSCH & COHamburgerrestaurants doen het altijd goed bij mij. Nee, niet de Mc Do en Quick (oké, je vindt me er ook af en toe hoor *wink*), ik heb het eerder voor de ietwat specialere burgerrestaurantjes. Ter Marsch & Co is er zo eentje. Met titels als 'beste hamburger van Nederland 2015' en 'beste hamburger van Rotterdam 2014/15' waren mijn verwachtingen al redelijk hoog. Werden ze ingelost? Ja hoor, ik mag niet klagen! Terwijl de jus bijna langs mijn kin droop genoot ik met volle teugen van dit sappige stukje vlees. Je kan er trouwens ook terecht voor salades, maar zeg nu zelf... Daar ga je toch niet voor naar een hamburgerrestaurant *wink*?
-Witte de Withstraat 70 
(wat mij betreft de hipste straat van Rotterdam, vol met leuke restaurantjes en winkeltjes)


Ben je op zoek naar nóg meer adresjes? Dan raad ik je dit artikeltje aan.Ben jij al in Rotterdam geweest?

xoxo
Pauline