Rondzwerven in een grote stad, ik doe het toch zo graag. Een beetje mensen kijken, mooie gebouwen spotten én de leukste winkels ontdekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden: I love it! Een maand geleden trok ik mijn comfy All Stars aan en ging ik in onze hoofdstad een wandelingetje maken. Ik weet dat velen (onterecht) een verkeerd en negatief beeld hebben van Brussel. Aan de hand van dit artikel wil ik je tonen dat Brussel veel leuks én lekkers te bieden heeft. 3 - 2 - 1, klaar? START!
10:00 - Coffee o'clock
Mijn dag start bij OR Espresso Bar met een kopje heerlijke cappuccino. De cafeïne giert door mijn lijf en ik ben klaar om Brussel onveilig te maken. (Auguste Ortsstraat 9)

10:30 - Etalages checken Ik wandel nog even door de Koninginnegalerij, waar ik me vergaap aan de mooiste etalages. Chocoladeliefhebbers, 't is hier dat je moet zijn. Ik verzeker je dat je begint te watertanden wanneer je de pralines en éclairs van Pierre Marcolini, Mary, Neuhaus en vele andere naar je ziet lonken.

11:00 - Gebouwen spotten


Tijd om de toerist uit te hangen op de Grote Markt. Ik kan blijven kijken naar die mooie gebouwen. Even mijn fototoestel uithalen...

11:30 - Shop shop shop
De ontdekking van de dag! Ik wist niet dat het Franse merk Des Petits Hauts een winkel had in onze hoofdstad, tot ik dit pareltje letterlijk om de hoek zag loeren. Ik ging binnen en stelde meteen een heuse wishlist op ;-).(Kolenmarkt 60)


12:00 - Vintage pareltjes De etalage van For Me K maakte me erg nieuwsgierig. Ik dacht eerst dat het een café was, maar het bleek een vintagewinkel te zijn. Ik ben normaal niet zo'n grote fan van vintage, maar deze winkel is zodanig leuk ingericht dat ik als het ware naar binnen werd getrokken. Een must, zelfs als je normaal niet echt van vintage houdt. Deze buurt stikt trouwens van de leuke adresjes, houd je ogen maar goed open. (Lievevrouwbroersstraat 17)


12:30 - Burger madness

Van wandelen en winkelen krijg je honger en dorst. Waarom niet meteen voor een stevige lunch gaan om je energiepeil te boosten? Een burger zou dus perfect zijn. Geen ordinaire burger bij Mc Do of Quick, neen... Geef mij maar Manhattn's Burgers dicht bij de Beurs. Fast food, maar dan chique. Een soort 2.0-versie zeg maar. Bij Manhattn's proberen ze de New York vibes tot in Brussel te brengen en dat is hen goed gelukt. Ik ging er voor een homemade iced tea, de Rockefeller Burger (met gekarameliseerde ui en barbecuesaus) en frietjes met overheerlijke kruiden. Vegetariërs, niet getreurd, ze hebben ook een veggie burger! Wie nog honger heeft na dit feestmaal, kan nog een ice cream sandwich, milkshake, smoothie of cookie naar binnen spelen. Mij is het niet meer gelukt.

13:30 - Pictures please
Wanneer je in Brussel bent, verplicht ik je naar de Kunstberg te gaan. Deze bevindt zich op een steenworp van het Centraal Station en is zo fotogeniek. Elke keer als ik er passeer, neem ik een foto. Dat ik al een hele verzameling kiekjes heb, moet ik je niet meer vertellen zeker? Neem dus zeker je fototoestel of smartphone maar bij de hand en laat je gaan. ;-)

14:00 - Desserts galore


Op naar de Zavel. Ik voel dat er al plaats is voor een dessertje en daarvoor ben je op de Zavel zeker op de juiste plek. Geniet van een Instagramwaardig taartje bij Wittamer (Grote Zavel 12-13) of ga langs bij Ladurée voor een kopje koffie met de wereldberoemde macarons. Op de Zavel vind je ook veel goeie restaurants, zowel voor de kleine als de iets dikkere portemonnee. Flaneren door deze buurt of gewoon lekker mensen kijken vanop een (verwarmd) terrasje is trouwens al leuk op zich (ik raad Au Vieux Saint Martin aan op de Place du Grand Sablon 38). 

15:00 - Luxury
Even bij Louboutin piepen en wegdromen. One day... (Grote Zavel 21)

15:30 - Bookworms united


Fans van koffietafelboeken over fotografie, kunst, reizen, mode en architectuur komen bij Taschen zeker aan hun trekken. Ga je dit weekend naar Brussel of ben je in de buurt? Noteer dan zeker de solden bij Taschen in je agenda. Vanaf vandaag tot en met 31 januari kan je er misschien wel dat ene boek dat je al lang wou op de kop tikken. Ik hoop er dit koffietafelboek van Audrey Hepburn te vinden.

16:00 - One last drink

Tijd om terug te keren. Rechtover het Centraal Station vind je BrewDog. Hier kom je voor BrewDog biertjes én zelfs Fins en Deens bier! Nog niet in paniek slaan: de Belgische bieren vind je hier ook (duh, we zijn nu eenmaal een bierland)Geen bierliefhebber? Geen nood, ze hebben ook wijntjes etc. Voor de kleine honger kan je hier ook terecht. De ideale afsluiter van een dag vol ontdekkingen. Let zeker ook eens op het interieur terwijl je aan je biertje nipt. Ik verklap het hier niet, maar aan wat doen de muren je denken?

Wat vind jij van Brussel? Kom jij er graag?
xoxo
Pauline