Want koffie is toch een klein beetje een drug, nee? De laatste tijd voel ik me net als een of ander oud dametje dat op tijd en stond haar koffietje moet hebben. Het heeft iets gezelligs, zo samen een koffiekletske houden in een mooie koffiebar (ja, want een mooi interieur heeft een streepje voor bij mij). De laatste tijd heb ik de kans gehad om enkele koffiebars in heel Vlaanderen (en zelfs eentje in Wallonië) te bezoeken en liters lattes en andere suikerbommetjes te drinken. Niet zo goed voor mijn zenuwen, maar kom... Dat nemen we er met plezier bij. Ik wil me trouwens excuseren voor de koffiespam op mijn Instagram ('t rijmt nog ook). Hashtag #ikkanhetniethelpen is hier wel op zijn plaats ;-).

Neem er maar een kopje koffie bij en ontdek jouw nieuwe favoriete plekje om te gaan koffieleuten. Laat me zeker weten in de comments waar ik jou binnenkort kan zien met een heerlijk dampend kopje in je handen.

#Gent - Peaberry CoffeebarKleine, maar zeer fijne koffiebar in het centrum van Gent (Limburgstraat 24). Tip: je kan er ook terecht voor dessertjes. Voor de Instagrammers onder ons: je kan er heel leuke foto's nemen, want het interieur is wit én strak. En dat is toch net wat een blogger wil ;-).

#Brussel: OR Espressobar 


In de hippe Dansaertwijk (Auguste Ortsstraat 9) kan je na het (window)shoppen (of net ervoor, om de nodige energie op te doen) genieten van onder andere een lekkere espresso. Let wel op, want dit plaatsje zit in no time vol. Wist je trouwens dat je ook in Gent terechtkan voor je daily dose of OR Coffee? Rep je naar de Walpoortstraat 26.

#Antwerpen - Vascobelo


Op een boogscheut van de Antwerpse Grote Markt (Suikerrui 32) vind je wat mij betreft de chicste koffiebar uit dit lijstje. Ook foodies komen hier aan hun trekken: proef onder andere maar eens van het lekkere kaasbordje ;-). 

#Oostende - De familie JansenVerkozen tot beste koffiebar van het land, olé! Die moet je als echte coffee addict dus zeker eens bezocht hebben in je leven. Nestel je na een deugddoende strandwandeling in een comfy zetel en geniet van een koffie (eentje met lavendelsmaakje?). Het plakje cake dat je bij je drankje krijgt is een leuk extraatje en zeker altijd welkom. ;-) 't Is in de Kapucijnenstraat 2 dat je moet zijn.

#Ertvelde - Boon
Huh, Ertvelde? Jawel, het Meetjesland wordt hip! Gelukkig maar, want nu moet ik niet zo ver weg om toch van een hipsterkoffie te genieten ;-). Het leuke is dat deze zaak gelegen is naast Leonidas. Bij elke bestelling krijg je een lekker pralinetje van dit topmerk. Je kan hier ook terecht voor een lekkere burger, bagel, quiche of zalig stukje taart. Check het grote bord in de zaak voor de suggesties van de dag! Place to be: Lindenlaan 40.

#Luik - Darius

Heb je plannen om naar Luik te gaan? Ga dan zeker eens langs bij Darius (Rue Charles Magnette 1C): een heel klein koffiebarretje, met een wel erg leuke vloer. ;-) Ze verkopen er ook yummy cupcakes en healthy smoothies. Ik spotte er zelfs de lekkere chocolaatjes van Barú!

Wil je nóg meer leuke adresjes leren kennen? Klik hier dan maar eens voor deel één van "Caffeine Dealers" en saven maar ;-). 


xoxo
Pauline