My bagels bring all the boys to the yard ;-)... Nee, even serieus: bagels, I loooove them! Jammer genoeg spelen deze ronde broodjes met het gaatje in het midden graag verstoppertje, want ik vond ze tot een paar weken geleden nooit in de supermarkt. Mijn geluk kon niet op toen ik ze tijdens het boodschappen doen bij Delhaize naar me zag loeren. Ik hoef er niet bij te verklappen zeker dat ze wel erg snel in mijn winkelmandje lagen?Deze heerlijke broodjes gaven me meteen ook inspiratie voor een blogartikeltje. Eentje waarin ik uitleg hoe je een bagel bar opzet (doet het goed bij elk feestje, trust me) en waarin ik je mijn favoriete bagelreceptjes meegeef. Ter inspiratie. Ik wil je nu al waarschuwen, want ik ga je waarschijnlijk e x t r e e m hongerig maken. #sorrynotsorry.


How to - Bagel bar:

1. Zorg dat je genoeg bagels in huis haalt. Ik kocht deze bij Delhaize en ben heel erg tevreden over de kwaliteit. Toast ze even voor je ze op tafel zet.
2. Zorg ervoor dat je cream cheese in je koelkast liggen hebt. Dé must have topping wanneer het op bagels beleggen aankomt. No cream cheese = no yummy bagel!

3. Ga op zoek naar kleine potjes of schaaltjes (om de toppings in te doen of op te leggen).

4. Leg bestek en servetjes bij de schaaltjes en potjes. Anders wordt het één grote kliederboel. Hoe minder je moet poetsen, hoe beter toch?

5. Bij een bagel bar horen natuurlijk ook drankjes. Zet kleine glaasjes op tafel met een leuk rietje in. Ik koos voor mini melkflesjes (Hema) en rietjes met hartjes (Flying Tiger). Als drankje ging ik voor een appel-aardbeisapje (Delhaize). Verfrissend én lekker :).6. Vergeet geen dessertje bij de bagel bar neer te leggen. Deze chocolaatjes die wel erg veel weg hebben van éclairtjes (Delhaize) doen het volgens mij altijd goed, vooral die met pralinévulling ;-). Dat patroontje is trouwens té lief voor woorden.7. Last but not least: haal genoeg toppings in huis (zowel hartige als zoete) en plaats deze in de potjes en schaaltjes. Hier geldt: the more, the merrier. Ik geef je hieronder enkele ideetjes mee aan de hand van mijn favoriete bagelreceptjes.

#1: Bagel brie-appel-walnoten-honing-cream cheese


#2 Bagel gerookte zalm-dille-rode ui-cream cheese
#3 Bagel chocopasta-banaan-vruchtenhagel-mini marshmallows
It's as simple as that :) . Smakelijk!
Wat is jouw favoriete bagel?

xoxo
Pauline