Wanneer je aan Leuven denkt, denk je waarschijnlijk aan studenten en cafés. De studentenstad heeft echter veel meer te bieden dan bierpong en dronken studenten. Ik stel je dan ook graag voor aan drie van mijn favoriete Leuvense adresjes.

#FOOD
Würst - Margarethaplein 1
Vergeet dat kleffe broodje met veel te weinig ketchup, een lauwe knakworst en dito zuurkool, want de haute dog is gearriveerd! Het brein achter Würst is Jeroen Meus, ook wel gekend als de man die zijn volk leerde koken dankzij 'Dagelijkse Kost'. Ben je een liefhebber van de gewone worst, of heb je het eerder voor speciallekes zoals merguez of kippenworst? Aan jou de keuze, want de kaart telt negen verschillende haute dogs met hippe toppings zoals pastrami, bacon, nachos, pulled beef en nog veel meer. Ben je vegetariër of eet je enkel glutenvrij? Geen probleem, Jeroen laat je zeker niet in de kou staan en zorgt voor een aangepaste haute dog. P.S.(Binnenkort kunnen de Gentenaars ook genieten van een heerlijke haute dog!)


#FASHION
LIV - Mechelsestraat 16
Toen ik deze multibrand boutique binnenstapte had ik meteen een wow-gevoel. Het is er niet groot, maar de inrichting is zó heerlijk clean: helemaal mijn ding! Het tweede wow-gevoel kwam toen ik door de kledingrekken neusde. Je vindt er Scandinavische en Franse luxemerken als Designers Remix, Anine Bing en The kooples. Niet goed voor de portemonnee... maar beter één kwaliteitsstuk dan tientallen stuks die je na een paar keer dragen weggooit, niet? Je kan trouwens ook 24/24 terecht op de webshop.


#DESIGN - FASHION - COFFEE
THELMA COFFEE AND DESIGN - Vaartstraat 12
Conceptstores zijn aan een echte opmars bezig. Leuven kon natuurlijk niet achterblijven. Bij Thelma Coffee and Design vind je een leuke mix van fashion (o.a. LN Knits) en design (o.a. House Doctor) in een pastelkleurig decor. Ook de creaties van enkele jonge Belgen staan er te pronken, zoals de halskettingen van Sternum en de airplantjes van Phyt. Drink er zeker eens een koffie, soep of geniet van een avocadotoast. 


Ken jij nog leuke adresjes in Leuven die ik zeker niet mag missen?

xoxo
Pauline