Wanneer je aan een pizzeria denkt, denk je al gauw aan tierende en zingende Italianen, een kitscherige inrichting (met geblokte tafelkleedjes en gesmolten kaarsen op tafel) en een aantal fouten op de menukaart. Bij de twee onderstaande adresjes die ik afgelopen weekend uitteste (yep, ik at twee keer pizza) is dat allemaal verre van het geval. Ik noem ze dan ook pizzeria's 2.0: ofte de hippe versie van de Italiaanse variant!
Maar alé Pauline, tweemaal pizza eten in één weekend? Kan je niks originelers bedenken? Ja, oeps ik weet het, ik weet het... Hoe dat komt? Wel, 't heeft iets te maken met een warhoofd en te snel zijn. Zaterdag ging ik sowieso pizza eten bij Otomat in Antwerpen, dat stond vast. Voor vrijdag zocht ik nog een lekker adresje in Gent. Maar aangezien ik redelijk laat (lees: 's avonds) op zoek was, keek ik via de app Tablebooker (handige app, ik gebruik die vaak) waar er nog plaats was. Zo kwam ik bij Eat Love Pizza terecht waar ik vlug-vlug een tafeltje reserveerde. Tien minuutjes na die reservatie kwam ik tot het besef dat dit een weekend vol pizza zou worden. Oepsssss... Niet dat het me spijt hoor ;-). Maar genoeg hierover, want ik wil je graag even voorstellen aan deze twee originele en hippe pizza-adresjes! Of hoe mijn verstrooidheid ook tot blogposts kan leiden...

#Eat Love Pizza - Ajuinlei 10, Gent
Eat Love is een pizzeria met een ziel en een missie: fun & fair. Alles draait om ambachtelijke, flinterdunne pizza’s met de meest gezonde, lokale en verantwoorde producten. (gelezen op hun website

Enkel en alleen voor de inrichting zou je hier al langsgaan, want: die lampen! <3
Gelukkig is de pizza er ook het langsgaan waard. Op de menukaart kan je kiezen uit pizza rosse (tomaat op de bodem), pizza bianche (witte bodem) en pizza specials

Ben je net als mij een stresskip en heb je dus al snel keuzestress wanneer je een (pizza)menukaart in je handen krijgt? Dan kan je voor een half & half gaan ofte twee verschillende smaken op één pizza! Geef toe, dat is het beste idee ooit, niet? Ik kan je alvast al de blt (met o.a. tomaat, gerookt spek en aïoli) en de diavola de luxe (met tomaat, mozzarella en Iberische chorizo) aanraden. Trouwens, wijnliefhebbers komen hier ook aan hun trekken, want de wijnkaart is heel uitgebreid. Mocht je na al dit lekkers nog plaats hebben voor een dessertje, dan moet je zéker de wafels in hartjesvorm proberen! P.S.(Ze accepteren geen cash, zorg dus dat er genoeg geld op je bankkaart staat enneuh reserveren is ook een must!)

#Otomat - Van Schoonbekeplein 11, Antwerpen
Heavenly pizza staat er op hun website te lezen. Maken ze deze belofte ook waar daar bij Otomat?
Hier eet je otomat (met rode bodem) of notomat (met witte bodem) pizza's. Wist je dat deze krokante bodems gemaakt worden met Duvel-biergist? Op de menukaart staat trouwens bij elke pizza een passend biertje vermeld. Geen bierliefhebber? Geen probleem, ze hebben er o.a. ook lekkere wijntjes én verfrissende handmade limonades.


Keuzestress hoef je ook hier niet te hebben: bestel samen met je vrienden meerdere pizza's en share onderling pizzapunten. Ik proefde de Madras-pizza met o.a. kip, curry madras,  mango en koriander én de Boule & Boulette-pizza met o.a. gehakt, rode ui en look. Beide zijn voor herhaling vatbaar. Maar niet enkel de pizza's zijn er heavenly, de desserts zijn dat zelfs nog ietsje meer!
Neem nu bijvoorbeeld de eton mess (een glaasje met rood fruit, yoghurtroom en coulis): wat was dat voor hemels dessert? Ik wil er NU nog eentje... en nog een... en nog een! Ik zag dat ze ook een Nutella-pizza aanbieden als dessert, iets om de volgende keer uit te testen. Ik zet nu alvast al de knoop van mijn broek wat open.Ben jij al langsgeweest bij één van deze adresjes (of misschien zelfs allebei)?

xoxo
Pauline