Wat schiet er bij jou als eerste door je hoofd als je aan de Duitse stad Keulen denkt? Bij mij waren dat eerlijk gezegd enkele oubollige en saaie dingen... Zo dacht ik meteen aan de Dom, die grote kathedraal dus en aan Keuls water. Niet zo cool hé. Gelukkig ontdekte ik dat Keulen meer te bieden heeft dan dat en eigenlijk best een hippe stad is. Dankzij het twintigjarige bestaan van Thalys reisde ik voor geen geld naar deze Duitse stad en wat ik daar zag en at deel ik nu graag met je!


//BREAKFAST

Ontbijten deed ik bij Salon Schmitz (Aachener Strasse 28), een adresje waar je 's nachts zelfs de uurtjes kan wegdansen in hun ondergrondse club. Maak je keuze uit één van de vele ontbijtformules en bestel deze in het pand naast het salon. Je bestelling wordt in no time aan je tafeltje in het salon gebracht. 


Het is niet omdat Keulen een redelijk grote stad is dat er geen groen te vinden zou zijn. Ver van zelfs! Ga maar eens gaan verdwalen in de Volksgarten ;-) . 

//LUNCH
WOW, Burgerlich (Hohenzollernring 25) moet zowat het modernste burgerrestaurant ter wereld zijn! Vanaf de eerste stap die je in dit -zo goed als glazen- pand zet, voel je je meteen in burger heaven! {#decorationonpoint} Bestellen doe je via een handig schermpje dat je in een-twee-drie uit je tafel tevoorschijn haalt. Ja, je leest het goed... Bestaat zoiets al in België? Ik dacht het niet! Maak je keuze uit de vele burgers (ook veggie), sides (hiii onion rings), drankjes enzovoort. Je bestelling scan je daarna met een soort pasje dat je voor het schermpje houdt, et voilà, je bestelling komt er meteen aan! De drankjes kwamen er bij mij zo'n twee minuten nadat ik mijn bestelling doorvoerde aan! Faster than fast (food)
Verlaat Duitsland zeker niet zonder een currywurst te hebben gegeten! Wandel die vettige worst er ook meteen af langs de Rijn en geniet van een paar prachtige staaltjes architectuur. 

//SHOP
Een stad bezoeken zonder enkele winkels te bezoeken, dat kan niet hé? Keulen is een echte winkelstad, je vindt er zowel enkele originelere winkels als de ketens die je ook in België terugvindt. Ik stel je graag voor aan drie winkeltjes die mijn aandacht trokken. Links: interieurspulletjes en originele (verjaardags)cadeautjes vind je bij Flying Fawn in de Aachener Strasse 27.  Midden: de leukste zomerschoenen zou ik zonder twijfel direct bij Görtz vinden. Rechts: DM is zonder twijfel een drogist waar je naartoe MOET! Check er zeker eens het merk Balea (spotgoedkoop en goeie kwaliteit!).

Ik kijk er in elk geval al naar uit om nog eens naar Keulen terug te keren. Misschien moet ik er deze winter maar eens een kerstmarktje meepikken? :)

Ben jij al naar Keulen geweest?

xoxo
Pauline