Wanneer ik het weerbericht bekijk, lijkt de zomer toch een beetje in zicht. Het wordt weer ietsiepietsie warmer, maar een bui blijft -jammer genoeg- niet uitgesloten. Achja, dat zal me er niet van weerhouden om eens te gaan picknicken. Ik zal alvast een regenjasje klaarleggen ;-). Kom, haal dus je mooiste picknickmand en -dekentje maar boven en genieten maar van die zonnestraaltjes (én het lekkere eten natuurlijk)! Ik geef je alvast enkele leuke plekjes én food-ideetjes mee in onze hoofdstad. Thank me later!

EGMONTPARK

Dit parkje bevindt zich niet ver van de Louiza- en Guldenvlieslaan. Doe je inkopen bij Marks & Spencer, die op nog geen 200 meter van dit park ligt. Ze hebben er momenteel een overheerlijke "Spirit of Summer" zomercollectie voor je klaarliggen (zie bovenstaande foto's voor enkele productjes).

VIJVERS VAN ELSENE
Picknicken met pizza aan de rand van het water? Yes, please. Bij Mamma Roma in de Vleurgatsesteenweg 5 kan je rechthoekige (!) pizza's afhalen. Je betaalt ze per gewicht, dus probeer zeker enkele verschillende smaken uit. Voor mij de prosciutto cotto, diavola en broccoli salsiccia por favor!


WOLUWEPARK
Het Woluwepark ligt een beetje buiten het centrum, maar kom hier zeker eens je picknickdekentje leggen. Haal je culinaire picknickhoogstandjes bij ROB, The Gourmets' Market ofte het foodparadijs op aarde. Verwacht je hier maar aan kwalitatief hoogstaand lekkers.
P.S.(Tot en met 17 juli kan je in dit park terecht voor "Parkunst", ofte hedendaagse kunst in openlucht.) 
OOK DE MOEITE
Jubelpark (check die enorme triomfboog) // Ter Kamerenbos (neem eens het bootje naar Chalet Robinson) // Park van Tervuren (wowfactor = hoog) // Warandepark (say hi to King Philippe) // Tenboschpark (klein maar fijn)


Ben jij ooit al gaan picknicken in onze hoofdstad?


xoxo
Pauline