Toen ik voor het eerst over Zuid-Tirol las, kwamen er meteen enkele clichégedachten in me op: skiën, sneeuw, Ötzi (de 5000 jaar oude Zuid-Tiroler) en jodelpakjes. Waarschijnlijk dacht ook jij direct aan één van deze dingen. Bij de meesten staat Zuid-Tirol namelijk bekend als winterbestemming, wat ook bij mij het geval was (met de nadruk op 'was'). Wis bovenstaande clichés nu maar uit je hoofd en laat ze plaatsmaken voor: prachtige natuur (als in: extra Instagramwaardig), culinaire toppers, wellness én 300 zonnige dagen per jaar. Yep, ik ga je ervan overtuigen dat jij ook naar Zuid-Tirol moet in de zomer. Ben je klaar voor een korte reis doorheen enkele van de leukste must dos en sees?

#bootje varen op Lago di Braies (Pragser Wildsee)
Starten doe ik meteen met een topper van jewelste. Je waant je hier aan de andere kant van de wereld, terwijl je eigenlijk 'maar' in Italië bent. Maak zeker een boottochtje op dit blauw-groene meer. Kom wel vroeg, anders riskeer je extra lang te moeten wachten op je bootje. Niet dat dat wachten een ramp is, met zo'n zicht.
P.S.(Dit meer was zelfs het decor voor de Italiaanse serie 'Un passo dal cielo'.) 
#de foodie in jezelf bovenhalen
Zuid-Tirol staat op culinair gebied niet alleen bekend om zijn heerlijke wijnen, spinazieknoedels (balletjes gemaakt van deeg), spek en apfelstrudel, maar ook om het grote aantal restaurants met een Gault Millau-koksmuts of Michelinster. Deze Italiaanse provincie bezit de meeste (23!) Michelinsterren van het land. Laat je trouwens maar gaan met die overheerlijke Italiaanse aperitiefhapjes ofte antipasti! Kunnen we deze traditie ook in België invoeren, pretty please?


 #MMM Corones (Messner Mountain Museum) bezoeken
Dit museum is volledig gewijd aan bergbeklimmen en ligt op meer dan 2000 meter hoogte. Wees gerust, je moet dat niet te voet doen ;-). Je neemt simpelweg de kabellift en 't is in de sjakosj. Het museum werd ontworpen door de bekende architecte Zaha Hadid en bevindt zich in een bergtop. Een bezoekje waard, zelfs als je hoogtevrees hebt ;-). Het panorama is er in elk geval eentje om u tegen te zeggen!


#ook leuk om te doen
-fietsen (wees gerust, niet alle wegen zijn steil. Je hebt er ook 'platte' fietspaden die je langs allerlei moois brengen).
-bergbeklimmen (of course, zorg wel voor een goeie conditie)
-wellness (met zicht op de Dolomieten)
-één van de 7 natuurparken of het nationaal park bezoeken
-rondcruisen met de auto en halt houden bij fotogenieke plekjes (al waarschuw ik je dat je waarschijnlijk constant gaat willen stoppen)
-een Hugo (cocktail op basis van vlierbloesemsiroop)  drinken op een terrasje
-Shoppen in het schattige dorpje Bruneck (Brunico). Ga zeker eens langs bij het hippe Variatio (Oberragen 12), een concept & art store waar je zeker een leuk souvenirtje vindt. 


Ben jij al in Zuid-Tirol geweest?
Indien nee, heb ik je kunnen overtuigen om ook eens te gaan?

xoxo
Pauline