Oostende is één van mijn favoriete Belgische badsteden. Waarom? Omdat je er simpelweg alles op wandelafstand vindt: winkels, leuke restaurantjes, hippe beach bars en dito cafeetjes... Ik kan wel begrijpen waarom deze stad de 'Koningin der Badsteden' genoemd wordt. Nog niet zo lang geleden ging ik op weekend naar deze 'wereldstad' en ik heb nogmaals aan den lijve ondervonden dat Oostende wa de max is! In dit artikel deel ik enkele leuke ontdekkingen op winkel-en eventgebied met je mee. Later volgt een artikel met eet-, drink-, en slaapadresjes. Hop, let's go!

#LILY - Hertstraat 6
Ik zette nog maar één stap in deze winkel en wou al zo goed als alles in het pashokje meesleuren. In deze populaire shop, die trouwens ook in Mechelen én online te vinden is, vind je een mix van Scandinavische en Europese kledij en accessoires. Zo kan je er zowel schoenen aan €9 vinden als ietwat duurdere kledingstukken. Voor elke portemonnee wat wils dus! Fris interieur + topselectie kleren en accessoires + vriendelijke verkoopsters = ik ben fan!


#LOLOTTE - Christinastraat 44
Kleine, maar erg fijne lifestyle conceptstore met voor elk wat wils. Ik spotte er de leukste lightboxen (en kocht er meteen eentje, want die stonden al eeuwen op mijn wishlist), de schattigste spulletjes voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen *wink*), de mooiste interieurdecoratie én de koddigste kaartjes. Oh ja, woon je iets te ver van Oostende? Dan kan je gelukkig ook op de webshop je slag slaan! 

#ENSOR 14 - James Ensorgalerij 12
Wist je dat er ook een winkelgalerij verstopt zit in Oostende? Ga er zeker eens langs, want je vindt er o.a. Ensor 14. Met merken als One Teaspoon, Nikkie, O'Rèn, Karl Lagerfeld en Dexters is dit een waar fashionparadijs. Niet erg goedkoop, maar dan heb je meteen een pronkstuk in je kledingkast ;-).

#THE CRYSTAL SHIP
Eventjes genoeg van al dat geshop? Huur dan een fiets en ga op zoek naar de leukste muurschilderingen doorheen heel Oostende. Wereldberoemde kunstenaars lieten zich namelijk volledig gaan en creëerden echte kunstwerkjes! De moeite waard om met de fiets (of te voet) te komen bewonderen. Een uitgebreid plannetje van deze kunstroute kan je bij toerisme Oostende bekomen (Monacoplein 2).


Alé, geef toe... Oostende is toch 'n wijze stad, nee? Indien je wil weten wat voor ander leuks er te beleven valt, verwijs ik je graag door naar deze website!


Hou jij van Oostende? 

xoxo
Pauline