De zilte zeelucht maakt je hongerig en dorstig, niet? Wie denkt dat er in Oostende enkel tourist traps te vinden zijn die alles opwarmen in de microgolf en het woord vers niet kennen heeft het grondig mis. Je gelooft me niet? Lees dan maar snel mee, want ik neem je mee naar de adresjes die ik tijdens mijn weekendje Oostende heb uitgeprobeerd.

#FOOD
•Belle De Jour - Aartshertoginnestraat 5
Mag het er van jou iets gastronomischer aan toe gaan? Dan is dit adresje your place to be! Deze no-nonsense bistro werd vernoemd naar de gelijknamige film met actrice Catherine Deneuve. Een vaste kaart hebben ze niet, maar alle gerechtjes (o.a. veel lekkers uit de zee) worden vermeld op het opvallend krijtbord in het midden van de bistro. Het menu wordt zelfs dagelijks aangepast met seizoensgebonden en dagverse producten. 

What did I eat?
Als voorgerecht koos ik voor overheerlijke mosselen met gamba's. Mijn hoofdgerecht was een Tagliata di Manzo. Beide gerechtjes waren overheerlijk! Complimenten aan de chef Els Vanbiervliet.
•Café Botteltje - Louisastraat 19
Eerder fan van de typisch Belgische keuken en visgerechten? Dan is Café Botteltje meer jouw ding. Wist je trouwens dat ze in dit bruine café de grootste selectie van bieren en jenevers aan de Belgische kust hebben? Je zou er haast in verdwalen, mensen met keuzestress zullen het hier moeilijk hebben. ;-)

What did I eat?
Wanneer je in Oostende bent, vind ik dat je zo goed als verplicht bent een tomate crevette met Oostendse garnalen te bestellen. 
#DRINKS
•Beachbars
Oostende stikt van de hippe beachbars. De één is al wat chiquer dan de andere, maar ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. Ik bezocht er twee. Polé Polé Beach: waan je op een tropisch eiland met een heerlijke cocktail en dito hapjes.
Monroe Beach (zie foto): de Knokse vestiging kreeg er een broertje bij. Place m'as-tu vu met grote keuze aan hippe drankjes (o.a.champagne).

#SLEEP
•Espace Divin - Madridstraat 10
Ik mag iets van mijn bucket list schrappen, want ik verbleef voor de eerste keer in mijn leven in een B&B. Eentje die pal in het centrum van Oostende gelegen is en dus op wandelafstand ligt van zon, zee, strand en of course alle andere bezienswaardigheden. Bij Espace Divin is het gezellig vertoeven, zeker op het mooie zonnige terras. Ik waande me zelfs heel even in het buitenland, zeker toen het ontbijt op het terras werd klaargezet. Over dat ontbijt: dat was zó lekker en mooi verzorgd! We kregen zelfs enkele Italiaanse specialiteiten (kaas en hesp) aangeboden. De gastheer bezit namelijk ook een Italiaans restaurant (Enoteca del Berebene) een paar huizen verder. 
Iets meer over de B&B nu: gastvrouw Isabelle en gastheer Thierry bieden in totaal onderdak aan zes personen. Er is één tweepersoonskamer én een familie-of vriendenkamer (vier personen) met twee aparte kamers. Coziness gegarandeerd!
De B&B ligt wel pal in het centrum, in de Oostendse uitgaansbuurt. Maar gelukkig was er geen geluidsoverlast. Verdict: voor de eerste keer in een B&B en 't was meteen dik oké ;-). Ik zou meteen terugkeren.


Oostende, ge zijt wa de max maat!

xoxo
Pauline