Stilte: een erg zeldzaam gegeven anno 2020. Zeker als je net als ik in Brussel woont. Dat ik een beetje toe was aan twee dagen zonder getoeter en geroezemoes, hoef ik je niet te vertellen zeker? 
Gelukkig heb ik, dankzij toerisme Leiestreek, de rust teruggevonden tijdens mijn "staycation" te midden van de velden.

"Staycation"... volgens mij is dit het vaakst gebruikte woord deze zomer. 
Niks mis mee toch, om een zomer in eigen land te vertoeven? Ook in ons kleine landje valt enorm veel te beleven en te zien. Iets wat veel mensen jammer genoeg lijken te vergeten in deze rare tijden. Ik ging een tweetal weken terug op verkenning in de Leiestreek en dat zag er zo uit:


Natuur à volonté, vele fotogenieke plekjes en mijn eigen 'the hills are aliiiiiive' moment te midden van de graanvelden. Ik kan het aantal keren dat ik mijn smartphone moest bovenhalen om een foto of filmpje te maken niet op tien handen tellen vrees ik. Zegt genoeg, toch? 


#wheretostay

Ik verbleef in de eeuwenoude en charmante vierkantshoeve "Ten Rooden Duifhuize" in Sint-Denijs. In totaal vind je hier drie vakantiewoningen en zelfs een camping om je tentje op te zetten. Voeg bij dit alles een adembenemend zicht op het glooiende landschap toe plus die zalige stilte en je wilt hier nooit meer weg. Neem dat maar van mij aan. 's Avonds kan je hier trouwens nog op je gemakje een drankje nuttigen in hun "Bar Provisoir". #whattodo

1. Huur een mountainbike of vespa bij Vespa2Rent (Oeverstraat 3 in Bossuit) en ga op verkenning door de streek. Niks beters dan de omliggende dorpjes en prachtige natuur te ontdekken op deze manier. Tip: doe de Bevergemroute met je vespa! Mooie plekjes gegarandeerd. Na je fiets-of vespatrip kan je hier ook terecht voor een verfrissend drankje in de Vespabar.

Enkele kiekjes die ik tijdens mijn mountainbike -en vesparit maakte:
2. Trek je wandelschoenen aan en wandel de zeven kilometer lange Orveytwandelroute. Deze route start in het dorpje Moen (meer bepaald aan het voormalige station Moen-Heestert) en brengt je langs een oude spoorweg, het kanaal Bossuit-Kortrijk en het Orveytbos. De route is goed aangeduid aan de hand van zeshoekige bordjes. Verloren lopen is dus uitgesloten ;-).3. Bezoek de Kunstkerk Bossuit (Doorniksesteenweg, Bossuit). Dit is niet zomaar een kerk, maar een écht kunstwerk.  4. Eetgelegenheden in overvloed in deze streek. Van hip tot klassiek: er is voor elk wat wils. Wij gingen langs bij O'nē foodconcept in Avelgem (Kerkstraat 28) voor een bordje garnaalkroketjes en bij Bistro De Waterkant in Moen (Oeverlaan 33) voor heerlijke mosselen.

Nog enkele random redenen waarom je zeker ooit eens in deze streek geweest moet zijn:dat grappige West-Vlaamse accent * de vriendelijke mensen * de stilte (heb ik dit al gezegd?) * de typische Vlaamse cafeetjes die je her en der tegenkomt en zoveel charme uitstralen * het glooiende landschap * de in de velden verscholen kapelletjes * de coolste plaats- en straatnamen (ik ontdekte dat er hier ook een Knokke bestaat en dat ze hier een "Blinde Kapellestraat" hebben) * de stilte (nog eens) * ...


Of ik volledig opgeladen terug naar huis reed? YES! 

Indien je graag meer te weten wilt komen over deze mooie streek, 
klik dan zeker eens hier!