Wie me al een beetje beter kent en op de voet volgt op Instagram, weet dat ik mijn hart verloren ben in Zeeland. De zilte lucht, de prachtige landschappen en de gemoedelijke Nederlandse sfeer: het doet telkens opnieuw iets met mij. 

Het stond dan ook als een paal boven (Zeeuws) water dat ik mijn verjaardagsweekend in mijn favoriete Hollandse plaatsjes zou spenderen. Een paar dagen voor mijn verjaardag kreeg ik de spontane ingeving om er met een VW busje rond te gaan toeren. Wie me kent weet dat ik graag spontane, last minute plannen maak. Die spanning maakt de reisvoorpret extra leuk! Rondtoeren in zo'n retro VW busje stond trouwens al jaren op mijn bucketlist. Je kan wel raden dat ik superblij was dat ik er nog eentje kon huren, zo last minute. 

Hoe die rondreis eruit zag, vertel en toon ik je graag hieronder... 


Dag 1

Busje ophalen en let's go! Door de Westerscheldetunnel naar ... Welja, naar waar? Ik had op voorhand geen plan opgesteld (rock 'n roll baby) en 't was dus van let's go with the flow (doe ik het liefst). Zo passeerden we langs het Veerse Meer, hielden we pitstops in o.a. het pittoreske Zierikzee en Neeltje Jans (die Deltawerken, hoe indrukwekkend blijven die?). Onderweg picknickten we in het gras, staarden we naar de zee, ademden we extraveel jodium in en genoten we van wat lekkers en een drankje op een terrasje, beetje mensen kijkend en... hop weg zijn we, met ons busje. We reden de Zeelandbrug over met de ondergaande zon in de achteruitkijkspiegel, de laatste zonnestralen lieten het water nog even glinsteren. Echt zo'n typisch 'freedom' momentje, heerlijk toch?


Onderweg kregen we telkens veel bekijks met ons busje. Veel mensen die naar ons zwaaiden en andere VW fans die even met hun lichten knipperden. Het moet niet altijd over agressie gaan in het verkeer, zie je ;-). 

Overnachten deden we in ons busje temidden van de meest schattige diertjes op een boerderij, met zicht op grote containerschepen die de Westerschelde afvaarden. Of ik deze plaats stiekem gekozen had omdat er alpaca's rondliepen? Misschien...  We werden hier getrakteerd op de mooiste zonsondergang en een heldere sterrenhemel. 

Dag 2

Gewekt worden door een kraaiende haan en de eerste zonnestralen die komen piepen: ZA-LIG! Nog snel even de schaapjes en alpaca's gaan groeten en weg zijn we. Dit keer reden we de Westerschelde af van Terneuzen tot Paal. In Griete maakten we een tussenstopje voor een picknick met zeezicht. Later stopten we hier en daar nog eens om van het mooie landschap te genieten en enkele foto's te maken. 


Of ik het busje aan het eind van de dag terug wou afgeven? Neen, ik wou het graag overkopen en voor mezelf houden ;-). Wie weet, ooit... Voor nu ben ik enorm blij dat ik deze ervaring van mijn to-dolijst kan schrappen.