Glamping At the Lake is het nieuwe concept van de personen achter Dinner On the Lake. Je weet wel, die culinaire pop-up op een meer die al in verschillende plaatsen neerstreek. Vorig jaar kreeg ik al eens de kans om mee te komen genieten van al dat lekkers op een meertje in De Pinte, bij Gent. Het stond dus vast dat ik hun nieuwe uitdaging zeker wilde uittesten. 

Nog even ter opfrissing: glamping is een samentrekking van de woorden 'glamorous' en 'camping'. Luxueus camperen dus. 

Op maandagavond 7 september reden we gepakt en gezakt richting De Schorre in Boom. Inderdaad, daar waar normaal Tomorrowland plaatsvindt. Nadat mijn vriend en ik ingecheckt waren, kon het glamping avontuur beginnen. We kregen een supergezellig ingerichte nomadentent toegewezen, net naast het meer. 

Geen gedoe met slaapzakken, want er stond een heus tweepersoonsbed in de tent inclusief comfy én warm beddengoed (een must op een kille septembernacht). Ook handig om te weten is dat de douches en toiletten gemeenschappelijk zijn, op heel korte wandelafstand van je tent. 

Het moet zowat de eerste keer zijn dat ik zo goed geslapen heb op een camping. Het ontbijt dat voor ons de volgende ochtend klaarstond hebben we dan ook zonder slaperig hoofd verorberd, buiten aan ons tafeltje. Za-lig!


Na het ontbijt en een verfrissende douche checkten we uit en brachten we onze bagage terug naar de auto. Klaar om De Schorre voor de allereerste keer te verkennen. Ga er zeker eens op zoek naar de zeven gigantische houten trollen van Deense recyclagekunstenaar Thomas Dambo, die her en der verstopt zitten in het domein. Tip: zoek zeker de uitkijktoren met de 'Holy Troll', hier krijg je een geweldig uitzicht over het domein. 

Na deze trollenzoektocht mochten we 's middags onze voetjes onder tafel schuiven op The Floating Table. Dit is een als restaurant ingericht vlot op het meer waar je kan lunchen of dineren. Wij genoten van een lekkere lunch bestaande uit vijf to share gerechtjes, plus fingerfood, amuse en dessert. Alles is coronaproof ingericht, dus genieten doe je ten volle met een mooi uitzicht over het meer. Rond het vlot zwemmen enkele karpers, die af en toe voor extra spektakel zorgen.

Ook zin gekregen om te glampen en van al dit lekkers te genieten? Je kan nog tot eind september reserveren via deze link .