Deze zomer heb ik een heleboel Belgische plekjes (her)ontdekt tijdens mijn staycation. Kortrijk was misschien wel de meest verrassende herontdekking. Het moet zo'n drie jaar (of langer zelfs) geleden zijn dat ik hier voor het laatst was. Kortrijk was een stad waar ik niet meteen aan dacht om even te gaan citytrippen, maar die gedachte heb ik ondertussen bijgesteld. Wat een metamorfose heeft deze stad op een paar jaar tijd ondergaan!

Zet deze stad in de Leiestreek dus maar snel op je to-dolijstje voor je volgende romantische getaway of stedentrip met je beste vriendinnen. In deze post verklap ik je alvast enkele Leiespots (aangeduid met L* in dit artikel) en andere leuke adresjes in Kortrijk. Je vindt trouwens nog meer Leiespots via deze website of via de Leiespots wandelroute die doorheen Kortrijk loopt (klik hier voor de route).

TO STAY // 

Parkhotel (Stationsplein 2)

Net tegenover het station (en nog steeds op wandelafstand van het centrum) van Kortrijk vind je het trendy Parkhotel. We verbleven in een kamer met superveel licht én ligbad. Ga na een dagje Kortrijk zeker ook even langs bij Bar Jules, die verstopt zit in het hotel. De ontvangst en het ontbijt in het hotel verloopt trouwens volledig coronaproof.

TO DO // 

Kattencafé Kuro Neko - O-L-Vrouwestraat 20 (L*)

Wist je dat er een kattencafé verscholen zit in Kortrijk? Tien fluffy katten verwelkomen je in dit kattenparadijs waar je ook iets kleins kunt eten en drinken. Voor je het weet zit je hier urenlang katten te aaien. Wel opletten dat die schattige pluizenbolletjes niet gaan lopen met je stukje taart ;-). 
Fietsroute Contrei Live 

Huur een fiets bij Mobiel (Minister Pieter Tacklaan 57, net achter het station) en ontdek de mooie streek rond Kortrijk. De fietsroute Contrei Live is een route die je +-50 km lang langs een prachtig kunstenparcours loodst. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld het kunstwerk Kom Er Bij van Niels Albers.


Boottocht via De Keper
Aanrader: 's morgens een bootje huren via De Keper om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. Je boottocht start je aan de Broeltorens in hartje Kortrijk en je vaart de Leie af tot aan de andere kant van West-Vlaanderen, of tot in Gent... Hier heb je trouwens geen vaarbewijs voor nodig, alles wijst zichzelf uit. En trust me: als ik kan varen, kan iedereen het ;-). 


TO EAT & DRINK // 

Pand.A - Conservatoriumplein 1 (L*)

Wij gingen dineren op het gezellige terras van dit stadscafé, dat ook meteen het hart van Muziekcentrum Track is. Je kan hier naast dineren ook lunchen of gewoonweg een koffie komen drinken. Er wordt hier met weekmenu's gewerkt, die telkens weer verrassen. Tarterie - Grote Markt 44 (L*)

Je kon waarschijnlijk wel raden dat taart hier de specialiteit is ;-). In het atelier worden dagelijks artisanale quiches en taarten bereid. Rust even uit op hun terras of binnen na het winkelen en geniet van een heerlijke brunch, lunch of ontbijt. Mét een stukje taart, hé ;-).
Nude - Casinoplein 15
Het millennial pink interieur deed me even in New York wanen. Geniet hier van een lekkere cocktail of start het weekend met je vrienden onder het genot van enkele sharing dishes. Die laatste wil ik zeker nog eens komen uitproberen trouwens ;-).

TO SEE // 
Begijnhof Kortrijk
Het begijnhof ligt een beetje verstopt in het stadscentrum, maar het is zo de moeite om er even door te wandelen. Opgelet: op dit moment vinden er hier werken plaats, dus het is mogelijk dat je niet overal makkelijk door kan wandelen.
TO SHOP // 

de Beste Kamer - Overleiestraat 3 (L*)

Dit is zo'n interieurwinkel waarvan je meteen alles wilt copy pasten naar je eigen woonkamer. Hier vind je zowel Scandinavische merken als jong talent van eigen bodem.TWEE - Budastraat 14

Bij twee vind je kwalitatieve, on trend vrouwenkledij en lifestyleproducten van merken met een mooi verhaal. 
La Cantine/ Byttebier - Jozef Vandaleplein 7a (L*)
Lunchrestaurant slash interieurwinkel op naar mijn mening het mooiste en gezelligste pleintje van Kortrijk.
Hopelijk heb ik je zin doen krijgen in een tripje naar Kortrijk! ;-)