Lockdown 2 is helaas een feit. Anderhalve meter afstand houden, handen wassen, je contacten zoveel mogelijk beperken en... zo goed als alles is gesloten. We gaan terug door een nare periode vol onzekerheden. Al trek ik me persoonlijk op aan een klein lichtpuntje: we mogen nog altijd een luchtje scheppen waar we maar willen in ons kleine landje. Zij het op een veilige manier en met je bubbel natuurlijk. Een lichtpuntje waar ik zeker gebruik van zal maken, zeker nu de natuur in de herfst op haar mooist is.

Wandelen lucht op, het zorgt ervoor dat je zorgen even verdwijnen, het is goed voor je conditie en het geeft je nieuwe inzichten en ideeën. Kom dus uit die luie zetel, want ik geef je alvast wat inspiratie mee voor je volgende uitstapje met je veilige bubbel. 


// Gent

Het is niet omdat zo goed als alles gesloten is in de stad, dat er niks meer te beleven valt. Gent is zoveel meer dan enkel een winkelstad. Er valt zoveel te zien! Wandel over de Sint-Michielshelling en waan je in een film. Struin langs de Graslei naar het Gravensteen. Verdwaal in de vele kleine straatjes. Kijk je ogen uit... 

// Het Meetjesland(se krekengebied)

Als je hier de stilte niet vindt, vind je ze nergens. Het landelijke Meetjesland (aka mijn geboortestreek) ligt tussen Brugge en Gent en is nog redelijk onbekend terrein. Vooral het noordelijke gedeelte van het Meetjesland, nl. het krekengebied is écht de moeite waard. Hier wandel je in alle rust van kreek naar kreek, met de nodige natuurpracht. Het prachtige Leopoldskanaal, het Drongengoed en de Lembeekse bossen zijn ook een aanrader om je dagelijkse dosis zen op te doen in deze streek.

// Brussel

Brussel zonder toeristen, het is als een café zonder bier... Het blijft raar om de stad zo leeg te zien. Wandel van de chique Zavel naar de oudste volksbuurt van Brussel, nl. de Marollen. Of vergaap je aan de statige gebouwen op de Grote Markt, zeg hallo tegen Manneken Pis en wandel verder naar het Sint-Katelijneplein en de hippe Dansaertwijk. Let zeker ook op de mooie street art die her en der te zien is in de stad. Iets verder buiten het centrum, maar ook de moeite waard om er een luchtje te scheppen: het Rood Klooster (Oudergem), Sint-Gillis voor z'n art nouveau en dorp-binnen-de-stad-gevoel, het Tenboschpark, Park Duden, de Vijvers van Elsene, het Jubelpark en de Abdij Ter Kameren.

// Domein Coloma

In het hart van Sint-Pieters-Leeuw en op zo'n twintig minuutjes van Brussel vind je dit domein. Het staat vooral gekend om zijn grote rozentuin, met duizenden soorten rozen. In de herfst staan de rozen helaas niet meer in bloei, maar het blijft toch een aanrader om hier even te komen kuieren.

// Oostende

Oostende is één van mijn favoriete Belgische badsteden. Wandel langs de Koning Boudewijnpromenade, koop verse vis aan de Vistrap, volg de Crystal Ship street art tour, snuif de zilte zeelucht op en neem een selfie aan één van de emoji-strandpalen. 

// Ardennen

Dit wandelparadijs bij uitstek kon niet ontbreken in dit lijstje. Zorg wel voor een goede conditie ;-). Tip: houd een pitstop in Durbuy nu het er hoogstwaarschijnlijk veel minder druk is dan gewoonlijk.


// Park van Tervuren

Op een boogscheut van Brussel vind je het adembenemende Park van Tervuren. Het park vormt  een van de toegangspoorten tot het Zoniënwoud en is meer dan tweehonderd hectare groot. 


Draag a.u.b. zorg voor jezelf en je naasten!