Jij hebt de laatste paar weken waarschijnlijk al heel wat afgewandeld, nieuwe plekjes ontdekt en genoten van de frisse lucht...  Ook ik ben zo goed als elke dag op pad. Ik ben graag thuis, maar een hele dag binnen zitten is niks voor mij. Ik ben een echt buitenmens en blijf ook ne mens van den buiten ;-). Zeker wanneer de zon volop schijnt, dan word ik als het ware naar buitengetrokken. Wie herkent dat zalige gevoel? Afgelopen weekend scheen de zon iets minder hard, maar dat belette mijn vriend en mij niet om terug onze wandelschoenen aan te trekken en richting Scheldeland af te reizen. 

// Scheldeland, what's in a name?

Scheldeland is een toeristische regio die zich uitstrekt langs de Schelde, Dender en de Rupel en dus geografisch gezien tussen Gent, Antwerpen en Mechelen ligt. Typerend voor deze regio is de groene natuur langsheen bovengenoemde rivieren. Het is de ideale regio voor een stevige wandeling of fietstocht met (in coronavrije tijden) tussenstopjes bij de plaatselijke horeca om er van de streekproducten-en -biertjes te genieten. 

Wij trokken er een weekendje op uit om de Gentse kant van het Scheldeland te ontdekken. Mijn volledige (foto)verslag vind je hieronder. 

// Stop 1: Gentbrugse Meersen
Een beetje verborgen naast de drukke E17 en op een steenworp van het Gentse stadscentrum vind je de Gentbrugse Meersen, onze eerste wandelstop. Dit open gebied is zo'n 240 ha groot, goed voor vele uren wandelplezier als je even uit de stad wilt ontsnappen.

Wat je hier zeker niet mag missen is het blote voetenpad, de Voshoek, de geboortebossen en het Vredesbos met het Vredesmonument. Dit is een withouten, acht meter hoge vredesvlag die je kan beklimmen om een uitzicht over de Gentbrugse Meersen en het Vredesbos te krijgen. 

// Stop 2: B&B La Clé du Sud 
Na onze fikse wandeling (>10.000 stappen: check) doorheen de Gentbrugse Meersen trokken we richting Bottelare -een pittoreske deelgemeente van Merelbeke- waar B&B La Clé du Sud zich bevindt. We werden er volledig coronaproof ontvangen door de gastvrije eigenaar Thomas en zijn drie schattige katten. 

Logeren doe je hier in zuiderse sferen, want de drie kamers en het aparte vakantiehuisje (dat trouwens middenin de eigenaars hun feeërieke tuin ligt) zijn zo ingericht dat ze je doen wegdromen naar warmere oorden. Ook de namen van de kamers en het huisje spreken tot de verbeelding: Rousillon, Terra di Siena, Het Verre Zuiden en Vinum Regum. Zo waanden we ons toch nog een klein beetje in het buitenland tijdens deze rare coronatijden. 
Of we goed geslapen hebben na al dat gewandel? Als een roosje! Om negen uur stond het enorm verzorgde coronaproof ontbijt voor ons klaar beneden. We waanden ons even op hotel, wat een enorme keuze van lokale specialiteiten zoals vlaai, geitenkaasjes en Callas confituur. (tip: proef eens de confituur met appel en karamel: veel te lekker). Je kan deze confituur en andere streekproducten en -bieren trouwens hier direct kopen, alsook de chocolade die Thomas zelf maakt. Mocht je ook zin gekregen hebben om hier te overnachten, klik dan zeker hier
Tip: wandel zeker ook even rond in Bottelare, je vindt hier vele trage wegen en ook het Gentbos, Café Het Ketske en Het Kasteel van Bottelare zijn een bezoekje waard.

// Stop 3: Asselkouter wandelroute
Het ontbijt gaf ons zeker genoeg kracht om de volgende wandeling te starten, nl. de Asselkouter wandelroute. Deze wandeling start in het kleine dorpje Munte en loodst je 13 km lang langsheen mooie uitzichten, oude hoeves, bunkers, langgerekte akkers en landelijke wegen. Het eindpunt van de wandeling ligt in het dorpje Baaigem, bekend om zijn Prinsenmolen.

Een aangename ontdekking, dat Scheldeland. Smaakt naar meer ;-).